Υγεία-Διατροφή

  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Όταν εμφανίζονται τα νεκταρίνια στην αγορά, αυτομάτως σηματοδοτείται και το καλοκαίρι. Αυτό το ζουμερό και πολύ αρωματικό φρούτο είναι συνδυασμένο με υψηλές θερμοκρασίες και σίγουρα το εχουμε συνδυάσει με αποδράσεις στην παραλία, καθώς αποτελεί υπεροχο σνακ στην θάλασσα. Η υψηλή του διατροφική αξία το καθιστά ένα φρούτο για καθημερινή κατανάλωση από μικρούς και μεγάλους. Η […]
  1. Υγεία-Διατροφή
Το αλάτι συντηρεί τα τρόφιμα και ενισχύει τη γεύση στο φαγητό. Μπορεί όμως να γίνει αιτία για σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας. Η Ελλάδα έχει προικιστεί με πλούτο  Mυρωδικών βοτάνων −από τα πιο ποιοτικά στον κόσμο − και έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς της “μεσογειακής διατροφής”. Είναι εύκολο λοιπόν να υποκαταστήσουμε το αλάτι με άλλες, […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Το κατσικίσιο (αίγειο) γάλα, δεν γνωρίζει τόσο μεγάλη ανταπόκριση όσο τα υπόλοιπα του είδους, αλλά έχει μεγάλη διατροφική αξία. Μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισαν να γίνονται μελέτες γύρω από αυτό, παρουσιάζοντας τα θρεπτικά του στοιχεία και τα οφέλη που κρύβει για τον οργανισμό. Αυτό που κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον είναι, ότι λειτουργεί ως υποκατάστατο του […]
  1. Επικαιρότητα
  2. Συνταγές Μαγειρικής
  3. Υγεία-Διατροφή
Μπορεί φέτος η Καθαρά Δευτέρα να είναι διαφορετική εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο ο χαλβάς δεν θα λείψει από το οικογενειακό τραπέζι. Η αντίστροφη μέτρηση για την Καθαρά Δευτέρα έχει αρχίσει και στις χαλβαδοποιίες τα καζάνια είναι συνεχώς γεμάτα προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις αυξημένες παραγγελίες για τον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή στις […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Οι ελιές όχι μόνο δεν αυξάνουν το βάρος αλλά… βελτιώνουν σημαντικά την υγεία μας! Η ελιά είναι γένος καρποφόρων δέντρων της οικογένειας των Ελαιοειδών (Oleaceae), το οποίο συναντάται πολύ συχνά στην Ελλάδα. Ο καρπός του ονομάζεται επίσης ελιά και από αυτόν παράγεται το ελαιόλαδο. Τα ελαιόδεντρα μεταφέρθηκαν στον ευρωπαϊκό μεσογειακό χώρο από Φοίνικες εμπόρους. Ξεκινώντας από την Ελλάδα, […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
  3. Τοπικά προϊόντα
Μια αναδρομή στην ιστορία του χαλβά μας δείχνει πως είναι γλύκισμα πολλών αιώνων. Συναντάται πρώτη φορά στο μεσαίωνα. Με το πέρασμα των χρόνων θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές. Από την Ανατολική Μεσόγειο έως την Ινδία. Αρώματα φιστικιού και αμύγδαλου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.  Ο πρώτος χαλβάς που παρασκευάστηκε δεν ήταν νηστήσιμος. Ήταν από χουρμάδες […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Επιλέγοντας τρόφιμα φυτικής προέλευσης και αποκλείοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα από τη διατροφή μας όχι μόνο διατηρούμε την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, αλλά δημιουργούμε μια ασπίδα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό. Ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και όσοι πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα όπως σακχαρώδη διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή παχυσαρκία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν με […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Συστάσεις προς τους καταναλωτές ενόψει της περιόδου της σαρακοστής με τα κριτήρια καταλληλότητας για τα τρόφιμα που θα αγοράσουν.  Α. Μαλακόστρακα (γαρίδες, γάμπαρι, καραβίδες, καβούρια, αστακοί κ.α) Τα νωπά μαλακόστρακα φέρουν κέλυφος γυαλιστερό και υγρό, τα πόδια τους είναι στερεά προσκολλημένα στο σώμα, τα μάτια τους είναι διαυγή, το κρέας τους είναι κυρίως λευκό και […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Αρθρογραφία
Η κορινθιακή σταφίδα λαμβάνεται από σταφύλια των ποικιλιών (cultivars) Vitis Vinifera L. var. apyrena, ποικιλία ΜΑΥΡΗ κορινθιακή σταφίδα και είναι μια αμιγώς Ελληνική ποικιλία αμπέλου, της οποίας η ιστορία φτάνει έως την αρχαιότητα. Το όνομά της το οφείλει στον Κορινθιακό κόλπο που από τα λιμάνιά του ξεκίνησαν οι πρώτες εξαγωγές της! Το μεγαλύτερο πάλαι ποτέ […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Πλέον η παχυσαρκία θεωρείται νόσος και  αποτελεί την 5η αιτία θανάτων παγκοσμίως. Ορίζεται ως η μη φυσιολογική ή υπερβάλλουσα συσσώρευση λίπους που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Παραδοσιακά μετριέται με τον υπολογισμό του ΔΜΣ (=βάρος/(ύψος)2), χωρίς αυτή να είναι η μοναδική παράμετρος για την διάγνωση της παχυσαρκίας, καθώς δεν υπολογίζει το ποσοστό λίπους. […]

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!