Υγεία-Διατροφή

  1. Καλλιέργειες
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
  3. Συνταγές Μαγειρικής
  4. Υγεία-Διατροφή
Το πετιμέζι, ένα 100% φυσικό προϊόν, είναι το σιρόπι που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου των σταφυλιών. Θεωρείτε ένα ιδιαίτερο άρτυμα τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές συνταγές.  Στις πρώτες χαρίζει καραμελωμένη, παχύρρευστη γλύκα, ενώ στις δεύτερες γλυκόξινη επίγευση και σκούρο χρώμα.Η λέξη «πετιμέζι» προέρχεται από την τουρκική λέξη pekmez, ενώ κατά το Βυζάντιο […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Γιατί πάντα οι γιαγιάδες μας έλεγαν “Φάε να καρδαμώσεις;” Ποιες οι μαγικές ιδιότητες του κάρδαμου και πόσο καλό κάνει την υγεία; Το φρέσκο ντόπιο χόρτο, που βρίσκουμε ενίοτε σε κάποιους πάγκους των λαϊκών αγορών, ονομάζεται «κάρδαμο» και δεν έχει σχέση με το ξερό μπαχαρικό… της Ανατολής, το οποίο θα βρούμε σε μερικές ελληνικές συνταγές να […]
  1. Αρθρογραφία
  2. Περιβάλλον - Οικολογία
  3. Τοπικά προϊόντα
Το πράσινο σαπούνι θεωρείτε ξεπερασμένο από πολλούς καθώς το έχουν συνδυάσει με παππούδες και γιαγιάδες στο χωριό και προτιμούν τα πιο αρωματικά κρεμοσάπουνα με τις πολύχρωμες μοντέρνες συσκευασίες.Αυτό που αγνοούν όμως οι περισσότεροι είναι ότι τα «μοντέρνα» σαπούνια και απορρυπαντικά που αγοράζουν είναι προϊόντα καθαρά χημικής προέλευσης, επικίνδυνα για την υγεία, αφού έχει αποδειχθεί από επιστήμονες ότι […]
  1. Υγεία-Διατροφή
ήμερα θα σας πω το πως φτιάχνω σπιτικές ελιές. Στο πίσω μέρος του κτήματος, υπάρχει μία σχετικά μικρή ελιά. Μεγαλώνει πρακτικά μόνη της χωρίς καμία φροντίδα. Οι ελιές της ωρίμασαν νωρίτερα από τις υπόλοιπες. Φέτος (γνωρίζω είμαι ασυγχώρητος), σήκωσα το κεφάλι ψηλά και τις πρόσεξα. Μεγάλες, σαρκώδεις, λαχταριστές, μαύρες και γυαλιστερές. Κρίμα να πάνε χαμένες […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Επιστημονική ονομασία: Ώκιμον το βασιλικόν – Ocimum basilicum Οικογένεια: Χειλανθών Άλλα ονόματα: Βότανο του Αγίου Ιωσήφ Ο Βασιλικός αποτελεί ισχυρό φυσικό εντομοαπωθητικό, είναι προσαρμογόνο βότανο που βοηθά στη μείωση της κορτιζόλης στο οργανισμό και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα της ευτυχίας. Περιγραφή Κατάγεται πιθανότατα από την Ινδία από την οποία ταξίδεψε πριν από 4.000 στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα και […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας των καρδιακών παθήσεων. Η καθιστική ζωή, οι ανθυγιεινές τροφές και το στρες αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες για την υγεία της καρδιάς. Παράλληλα, η έλλειψη χρόνου δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης και ουσιαστικής ενασχόλησης με τη διατροφή, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε σε γρήγορες αλλά πρόχειρες και καθόλου θρεπτικές λύσεις. Οι ειδικοί τονίζουν […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
  3. Συνταγές Μαγειρικής
  4. Τοπικά προϊόντα
Η πολυφαινόλη είναι ένας γενικός όρος για μια μεγάλη οικογένεια φυτικών ενώσεων που απαντώνται στη φύση και περιλαμβάνουν πολλαπλές μονάδες φαινόλης, οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά. Υπάρχουν 8,000 διαφορετικοί τύποι πολυφαινολών και περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τύποι τροφίμων με τουλάχιστον ένα χιλιοστόγραμμα πολυφαινολών ανά 100 γραμμάρια ή χιλιοστόλιτρα τροφής ή ποτού. Αυτά ποικίλλουν ευρέως από […]
  1. Υγεία-Διατροφή
Η φαρμακευτική χρήση των μπαχαρικών είναι γνωστή από την αρχαιότητα, πολύ πριν τα χημικά παρασκευάσματα των φαρμακοβιομηχανιών έρθουν να αντικαταστήσουν το πλούσιο οπλοστάσιο της φύσης. Σχεδόν όλα τα μπαχαρικά έχουν ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες και μάχονται πλήθος ασθενειών σε βαθμό που ποικίλλει ανάλογα με την σοβαρότητα και το είδος αντιφλεγμονώδης και αντιοξειδωτική δράση τους βοηθάει τον οργανισμό […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Η διατροφική αξία του αυγού είναι χρόνια γνωστή, όμως το αυγό συχνά κατηγορείται αδίκως για διάφορα θέματα με αποτέλεσμα να μην χαίρει της εκτίμησης που του αξίζει. Πάμε να δούμε αναλυτικά όμως την διατροφική ανάλυση του αυγού (50g): Ενέργεια 72 kcal Πρωτεΐνες 6,2 g Υδατάνθρακες 0,4 g Λιπαρά 5 g Ω-3 λιπαρά 100mg Χοληστερόλη 207 […]
  1. Υγεία-Διατροφή
Το μπρόκολο είναι μέλος της οικογένειας των Σταυρανθών (Κραµβοειδή) λαχανικών. Επειδή το λαχανικό αυτό αποτελείται από πολλά τμήματα παρέχει ποικιλία γεύσεων. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η έντονη μυρωδιά που αναδύεται όταν μαγειρεύεται. Η γεύση του μπρόκολου είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ λάχανου και κουνουπιδιού. Το μπρόκολο παρέχει λίγες θερμίδες (τα 85 γρ. μπρόκολο […]




Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

Άρθρα – Απόψεις

  1. Αρθρογραφία
  2. Agropublic science
  3. Απόψεις
  4. Ευρώπη
  5. Κόσμος
  6. Περιβάλλον - Οικολογία

Πρόσφατα Σχόλια

Ειδήσεις, powered by iNews