Υγεία-Διατροφή

  1. Υγεία-Διατροφή
Το μέλι είναι η φυσική ουσία που παράγουν οι μέλισσες από το νέκταρ των φυτών, το οποίο αφού το συλλέξουν το μετατρέπουν αναμειγνύοντας με ειδικές ουσίες του σώματός τους,  το αποθέτουν, το αφυδατώνουν, και  το αποθηκεύουν στις κηρήθρες της κυψέλης, προκειμένου να το ωριμάσουν. Με πιο απλά λόγια, οι μέλισσες  χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη για […]
  1. Υγεία-Διατροφή
Οι προγονοί μας το θεωρούσαν αποκλειστική τροφή των Θεών του Ολύμπου. Αποτελεί σύμβολο Υγείας, Ευζωίας και Μακροζωίας. Δικαιολογημένα λοιπόν τόσο το μέλι όσο και η μέλισσα βρίσκονται στην κορυφή της ανθρώπινης εκτίμησης. Είναι η μοναδική φυσική γλυκαντική ουσία, που θρύλοι, παραδόσεις, ιστορικά κείμενα, ιατρικές συνταγές, συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής αναφέρονται συστηματικά σε αυτό από την […]
  1. Υγεία-Διατροφή
«Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα». Πολύ γνωστή παροιμιακή έκφραση, που την αναφέρουμε όταν περιγράφουμε μια συζήτηση χωρίς κανένα λογικό ειρμό. Στη διατροφή μας, αποτελεί για πολλούς μια αγαπημένη γεύση ή ευχάριστη οσμή, χρησιμοποιείται για γλύκες, αλλά και αλμυρές παρασκευές και είναι παραδοσιακό στοιχείο της ανατολίτικης κουζίνας, έχοντας επηρεάσει πολύ και την ελληνική. […]
  1. Υγεία-Διατροφή
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη ανάγκη επαναπροσδιορισμού της γαστρονομικής κουλτούρας κάθε τόπου, η οποία έφερε και σημαντικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εντοπιότητα θεωρήθηκε σημαντική και αναγκαία κατεύθυνση για όλους εκείνους που ήθελαν να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τη βιωσιμότητα. Η παράδοση κάθε χώρας και η επιστροφή στις ρίζες και στις αυθεντικές συνταγές βρέθηκαν στο […]
  1. Υγεία-Διατροφή
Η γλυστρίδα, αντράκλα , τρέβλο Portulaca oleracea, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των φυτών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, Α και ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ (ALA). Ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας καρδιακής νόσου, προστατεύουν πιθανώς από τον καρκίνο, […]
  1. Υγεία-Διατροφή
Μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καθώς τα περισσότερα δεν περιέχουν καφεΐνη και έχουν εξαιρετικές ιδιότητες που ωφελούν τη σωματική και πνευματική υγεία. Είναι πλούσια σε φυσικές χρωστικές, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το πιο γνωστό βέβαια είναι το τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε σίδηρο, φλαβονοειδή, μεταλλικά στοιχεία και αιθέρια έλαια, προσφέροντας στον οργανισμό μας αντιφλεγμονώδη […]
  1. Υγεία-Διατροφή
Σε μια εποχή που μαγειρεύουμε σπανιότερα και τρεφόμαστε κάτω από συνθήκες έντονου στρες, ο ιδανικότερος τρόπος να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες, είναι να εμπλουτίσουμε το διαιτολόγιο μας με μια σούπερ τροφή βγαλμένη από την καρδιά της μεσογειακής διατροφής η οποία χαρίζει μακροζωία. Μία τέτοια τροφή είναι η αποξηραμένη σταφίδα που παράγεται στην Ελλάδα εδώ […]
  1. Υγεία-Διατροφή
Το μαύρο σκόρδο, ένα σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα superfood έχει αρχίσει και παράγεται τα τελευταία χρόνια και στην ελληνική επικράτεια και ειδικότερα στον θεσσαλικό κάμπο. Το μαύρο σκόρδο το οποίο αρχικά εμφανίστηκε στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Ταϊλάνδη, κατέκτησε την Αμερική, τα τελευταία χρόνια αυξάνει την «παρουσία» του και στην Ελλάδα. Μάλιστα, δεν είναι […]
  1. Υγεία-Διατροφή
Το βερίκοκο ή αλλιώς χρυσόμηλο αποδεικνύεται να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.  Στην παραδοσιακή ιατρική το βασικό φαρμακευτικό τμήμα του ήταν ο πυρήνας του.   Για να μην χάνεις καμία ανάρτηση, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS! Επίσης, θεωρείται πηγή ζωής και μακροζωίας ενώ ο Νομπελίστας G.S.Whipple, το 1934, το χαρακτήρισε ισάξιο του συκωτιού όσον αφορά […]
  1. Υγεία-Διατροφή
Το πετιμέζι, ένα 100% φυσικό προϊόν, είναι το σιρόπι που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου των σταφυλιών. Θεωρείτε ένα ιδιαίτερο άρτυμα τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές συνταγές.  Στις πρώτες χαρίζει καραμελωμένη, παχύρρευστη γλύκα, ενώ στις δεύτερες γλυκόξινη επίγευση και σκούρο χρώμα.Η λέξη «πετιμέζι» προέρχεται από την τουρκική λέξη pekmez, ενώ κατά το Βυζάντιο […]