Κατηγορία: Υγεία-Διατροφή

Μέλι: Τα ευεργετικά στοιχεία και συστατικά του

Οι προγονοί μας το θεωρούσαν αποκλειστική τροφή των Θεών του Ολύμπου. Αποτελεί σύμβολο Υγείας, Ευζωίας και Μακροζωίας. Δικαιολογημένα λοιπόν τόσο το μέλι όσο και η μέλισσα βρίσκονται στην κορυφή της…

Η κανέλα και οι ιδιότητές της στην υγεία

«Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα». Πολύ γνωστή παροιμιακή έκφραση, που την αναφέρουμε όταν περιγράφουμε μια συζήτηση χωρίς κανένα λογικό ειρμό. Στη διατροφή μας, αποτελεί για πολλούς μια…

O ανεξάντλητος πλούτος των ελληνικών βιολογικών βοτάνων

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη ανάγκη επαναπροσδιορισμού της γαστρονομικής κουλτούρας κάθε τόπου, η οποία έφερε και σημαντικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εντοπιότητα θεωρήθηκε σημαντική και αναγκαία κατεύθυνση για όλους…

Γλυστρίδα ή Αντράκλα: Ένα αρχαίο θεραπευτικό φυτό με πλούσιες ιδιότητες

Η γλυστρίδα, αντράκλα , τρέβλο Portulaca oleracea, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των φυτών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, Α και ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που ονομάζεται άλφα-λινολενικό οξύ (ALA).…

Αφεψήματα βοτάνων: Ποιο να επιλέξετε ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε

Μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καθώς τα περισσότερα δεν περιέχουν καφεΐνη και έχουν εξαιρετικές ιδιότητες που ωφελούν τη σωματική και πνευματική υγεία. Είναι πλούσια σε φυσικές χρωστικές, βιταμίνες…

Μαύρη Σταφίδα: Η Ελληνική σουπερ τροφή φια αντιγήρανση και μακροζωία 

Σε μια εποχή που μαγειρεύουμε σπανιότερα και τρεφόμαστε κάτω από συνθήκες έντονου στρες, ο ιδανικότερος τρόπος να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες, είναι να εμπλουτίσουμε το διαιτολόγιο μας με μια…

Μαύρο σκόρδο – Ένα superfood με οφέλη για τον οργανισμό πλεον και στην Ελλάδα

Το μαύρο σκόρδο, ένα σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα superfood έχει αρχίσει και παράγεται τα τελευταία χρόνια και στην ελληνική επικράτεια και ειδικότερα στον θεσσαλικό κάμπο. Το μαύρο σκόρδο το οποίο…

Πετιμέζι δυναμίτης ενέργειας και σούπερ φάρμακο για τον πονόλαιμο (Συνταγή)

Το πετιμέζι, ένα 100% φυσικό προϊόν, είναι το σιρόπι που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου των σταφυλιών. Θεωρείτε ένα ιδιαίτερο άρτυμα τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές συνταγές.  Στις…