Κατηγορία: Υγεία-Διατροφή

Πώς χρησιμοποιούμε το δενδρολίβανο;

Το Δενδρολίβανο (Rosmarinus officinalis) είναι ένας αρωματικός πολυετής και αειθαλής θάμνος που συνήθως φτάνει το 1,5 μέτρο. Άλλες ονομασίες: Λιβανόδενδρο, Λασμαρί, Δουσμαρίνι, Λιβανωτής, Διοσμαρίνι, Αρισμαρί, Ροζμαρίνι, Αρισμαρί, Απόσπληνος, Ροσμαρίνος ο…

Βιταμίνη K: Οι 10 τροφές πλούσιες στη βιταμίνη που κάνουν καλό στη καρδιά και στα οστά

Ο όρος «βιταμίνη Κ» αναφέρεται σε μία ομάδα λιποδιαλυτών ουσιών με παρόμοια χημική δομή, που ανήκουν στην κατηγορία των ναφθοκινονών και διακρίνονται στη φυλλοκινόνη (βιταμίνη Κ1) και τις μενακινόνες (βιταμίνες…

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός παγκοσμίως τρώει είτε πάρα πολύ είτε πολύ λίγο – Στο κενό οι διατροφικοί στόχοι του ΠΟΥ

“Σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός πάσχει από κακή διατροφή, κάτι που έχει βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία του αλλά και στον πλανήτη, υπογραμμίζει έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες. Σύμφωνα με αυτή την…

Ο μπακλαβάς των Ιωαννίνων έγινε τέχνη και «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο

“Το «πάντρεμα» της γεύσης με τη συσκευασία και ο «γάμος» των Ιωαννίνων με τη Θεσσαλονίκη. Το λεπτό φύλλο του μπακλαβά τυλίγεται στο χέρι στα Ιωάννινα και «δένει» τις διαφορετικές γεύσεις…