Η τιμή στο ελαιόλαδο αυτή τη στιγμή:

Με τιμή 3,80 ευρώ το κιλό κλείστηκε το πρώτο συμβόλαιο φετινού ελαιόλαδου για μια ποσότητα 380 τόνων στους Αγίους Αποστόλους Λακωνίας, τέλος Σεπτεμβρίου. Η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, δηλαδή της καλύτερης ποιότητας κυμαίνεται σε διαφορετικές τιμές, σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Η Ιταλία εμπορεύεται το περισσότερο ελαιόλαδο, η Ισπανία παράγει το περισσότερο, και η Ελλάδα το ποιοτικότερο. Στην Ιταλία από 3,85 έως 6,5 ευρώ το κιλό.

Ωστόσο είναι γνωστά τα φαινόμενα, όπου το Ελληνικό ελαιόλαδο βαφτίζεται Ιταλικό, η μεγαλύτερη ποσότητα ελαιόλαδου πωλείται χύμα στην Ιταλία σε χαμηλές τιμές, εκεί εμφιαλώνεται και εξάγεται, με συνέπεια να εκμεταλλεύονται το ποιοτικότερο τελικό προϊόν.

Στην Ισπανία από 2,10 έως 3,50 ευρώ το κιλό. Οι ελαιοπαραγωγοί και οι εμφιαλωτές της Ισπανίας έχουν επενδύσει στην αριστεία, από τις νέες πρακτικές συγκομιδής μέχρι τα σύγχρονα μηχανήματα, θέλοντας να εισέλθουν δυναμικά στην παραγωγή του ποιοτικού ελαιόλαδου.

Είναι ξεκάθαρο ότι το κλίμα της χώρας μας ευνοεί την εξαιρετική ποιοτική απόδοση, αλλά δεν φτάνει αυτό. Σύγχρονες τεχνικές και συνεργασίες παραγωγών με Ελαιοτριβεία και Συνεταιρισμούς, όπου μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και σύγχρονα μηχανήματα θα δημιουργήσουν ένα τελικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. Επομένως για να φτάσουμε να έχουμε μία καλή τιμή για τον παραγωγό χρειάζεται επαγγελματισμός, ώστε να φτάσει το προϊόν εκεί που πρέπει και όχι να είναι εκμεταλλεύεται από τον κάθε Ιταλό έμπορο.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.agropublic.gr για την εξέλιξη των τιμών και της παραγωγής ελαιόλαδου.

AgroPublic | giphy

Επιλέγουμε Ελληνικά. Η OLIVENET, παράγει υψηλής ποιότητας δίχτυα περισυλλογής & πολλαπλών εφαρμογών και εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας EN ISO 9001: 2008, από τον Διεθνή Οργανισμό TÜV AUSTRIA Hellas.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Ποια είναι η τιμή στο ελαιόλαδο ;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!