Κατηγορία: Υγεία-Διατροφή

Τα 5 σπάνια ενδημικά φυτά της Κρήτης | εξαιρετικά βότανα

Σε «φλέβα χρυσού» για την ελληνική γεωργία μπορούν να εξελιχθούν πέντε σπάνια ενδημικά φυτά της Κρήτης αν καλλιεργηθούν βάσει καινοτόμων μεθόδων και ειδικών πρωτοκόλλων. Όπως αποφάνθηκαν οι συμμετέχοντες σε ημερίδα…

Πώς χρησιμοποιούμε το δενδρολίβανο;

Το Δενδρολίβανο (Rosmarinus officinalis) είναι ένας αρωματικός πολυετής και αειθαλής θάμνος που συνήθως φτάνει το 1,5 μέτρο. Άλλες ονομασίες: Λιβανόδενδρο, Λασμαρί, Δουσμαρίνι, Λιβανωτής, Διοσμαρίνι, Αρισμαρί, Ροζμαρίνι, Αρισμαρί, Απόσπληνος, Ροσμαρίνος ο…

Βιταμίνη K: Οι 10 τροφές πλούσιες στη βιταμίνη που κάνουν καλό στη καρδιά και στα οστά

Ο όρος «βιταμίνη Κ» αναφέρεται σε μία ομάδα λιποδιαλυτών ουσιών με παρόμοια χημική δομή, που ανήκουν στην κατηγορία των ναφθοκινονών και διακρίνονται στη φυλλοκινόνη (βιταμίνη Κ1) και τις μενακινόνες (βιταμίνες…

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός παγκοσμίως τρώει είτε πάρα πολύ είτε πολύ λίγο – Στο κενό οι διατροφικοί στόχοι του ΠΟΥ

“Σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός πάσχει από κακή διατροφή, κάτι που έχει βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία του αλλά και στον πλανήτη, υπογραμμίζει έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες. Σύμφωνα με αυτή την…

Ο μπακλαβάς των Ιωαννίνων έγινε τέχνη και «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο

“Το «πάντρεμα» της γεύσης με τη συσκευασία και ο «γάμος» των Ιωαννίνων με τη Θεσσαλονίκη. Το λεπτό φύλλο του μπακλαβά τυλίγεται στο χέρι στα Ιωάννινα και «δένει» τις διαφορετικές γεύσεις…