AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | βιολογικο

Λύση δόθηκε και για τους αιτούντες μελισσοκόμους. 

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης 189/22614/27-01-2022 για συμμετοχή στο Μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 παρατείνεται μέχρι και την Δευτέρα 4 Απριλίου (4/4/2022).

Επίσης, οι αιτούντες μελισσοκόμοι για το Μέτρο 11 που κατά την υποβολή της αίτησής τους εμφανίζεται το εύρημα «μη ενεργός γεωργός» καλούνται να οριστικοποιούν την αίτησή τους.

Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι που δεν έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής αίτηση για το Μέτρο 11 να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης στήριξης και σε πιθανό εύρημα «μη ενεργός γεωργός» να οριστικοποιούν την αίτησή τους.

Να σημειωθεί, ότι οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν σε μία από τις προκηρυσσόμενες δράσεις, υποβάλλουν προς τον ΕΦΔ, ηλεκτρονικά αίτηση στήριξης, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ). Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration και η επεξεργασία των αιτήσεων, στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16/.

Η αίτηση στήριξης απευθύνεται στον ΕΦΔ διαμέσου των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την έδρα της εκμετάλλευσης, όπως αυτή έχει δηλωθεί στην ΕΑΕ του 2021.