Skip to content
  • Μελισσοκομία
  • Εχθροί & Ασθένειες μελισσών
  • Μελισσοκομικά Φυτά
  • Top Honey Brands

1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Μελισσοκομίας

  • Μελισσοκομία
    • Μελισσοκομικές πρακτικές
    • Διατροφική αξία μελιού
    • Μελοσυνταγές
  • Εχθροί & Ασθένειες μελισσών
  • Μελισσοκομικά Φυτά
  • Top Honey Brands
    • Μέλι Ζήν
    • Η Άγρια Μέλισσα
    • Μerάki
    • Karalis Bee Products
    • Passion Honey
    • Beeartist
    • Hatzoglou Bee
    • GeoMellon Premium Cretan Honey
    • Helicon Honey
    • Meliloum
  • Toggle search form
| honey

Η ομάδα εργασίας του ΥΠΑΑΤ συνεδρίασε για πρώτη φορά

Posted on 29 Ιουλίου, 202229 Ιουλίου, 2022 By AgroPublic Δεν υπάρχουν σχόλια στο Η ομάδα εργασίας του ΥΠΑΑΤ συνεδρίασε για πρώτη φορά

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Ομάδα Εργασίας του ΥΠΑΑΤ για την προστασία και ανάδειξη του ελλ. μελιού, υπό τον ΥφΑΑΤ Σίμο Κεδίκογλου

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την κατά το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή αναγκαίων μέτρων για την προστασία και ανάδειξη του Ελληνικού Μελιού με βάση τη χρήση ερευνητικών δεδομένων, διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου κατά την πανηγυρική συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Ομάδας Εργασίας του ΥπΑΑΤ για το μέλι. 

Στην τοποθέτησή του ο κ.Κεδίκογλου έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκη να επικρατήσει διεθνώς το ελληνικό σήμα, αναπτύσσοντας παράλληλα και τους τρόπους για τη θέσπισή του.

«Η καθιέρωση του ελληνικού σήματος αποτελεί πρωταρχικό στόχο τον οποίο έχει αγκαλιάσει και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Αυτό επιτυγχάνεται με τον επιστημονικό -τα πρωτόκολλα αναλύσεων πιστοποιούν την ελληνικότητα και την ιχνηλασιμότητα- και τον αγορανομικό τρόπο μέσω του ηλεκτρονικού Μητρώου και του ισοζυγίου», τόνισε και πρόσθεσε ότι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Στην σύσκεψη, αφού τοποθετήθηκαν όλοι οι φορείς με χαιρετισμό, υπήρξε σύμπλευση στις εισήγησης του ΥφΑΑΤ για αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων προς όφελος της εγχώριας μελισσοκομίας καθώς και υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η Ομάδα Εργασίας συγκροτείται από εκπροσώπους επιστημονικών φορέων (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Καποδιστριακό Παν. Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), του Δημοσίου (ΕΛΓΟ ?ΔΗΜΗΤΡΑ, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων , Γενικό Χημείο του κράτους ), του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και των παραγωγικών κλάδων. Χρέη προέδρου της Ομάδας, εκτελεί η Γενική Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Έργο της Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας είναι:

  • Η εισήγηση αναγκαίων μέτρων για την προστασία και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Ελληνικού Μελιού με βάση την χρήση ερευνητικών δεδομένων.
  • Η ανάδειξη της ποιότητας του ελληνικού μελιού και καθιέρωση Ελληνικού Σήματος για το μέλι.
  • Η προστασία και διαφύλαξη του εγχωρίου γενετικού υλικού μελισσών.
  • Η επικαιροποίηση των χαρακτηριστικών των οκτώ αμιγών κατηγοριών μελιού και συμπλήρωση των κατηγοριών ταυτοποίησης τύπων ελληνικού μελιού.
  • Η προστασία, ανάδειξη και κατοχύρωση της ταυτότητας των λοιπών ελληνικών προϊόντων κυψέλης.
  • Η εισήγηση για την διαχείριση και προστασία της μελισσοκομικής χλωρίδας- Μελισσοκομικά Πάρκα.
  • Τα προβλήματα νοθείας και παράνομων ελληνοποιήσεων στο μέλι ?Ισοζύγιο Μελιού.

Η Επιστημονική Ομάδα Εργασίας θα αναφέρεται στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Κεδίκογλου.

Μελισσοκομία Tags:Επιστημονική ομάδα εργασίας, Μέλι, ΥπΑΑΤ

Πλοήγηση άρθρων

Previous Post: Πράσινο σκουλήκι βαμβακιού – AgroPublic
Next Post: Τα τελευταία στοιχεία για το εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων

More Related Articles

| melissokomikoi xeirismoi septemvriou 1 1 Μελισσοκομικοί Χειρισμοί Μαΐου Μελισσοκομία
| melissa 1 1 Δέκα πράγματα για τις μέλισσες Μελισσοκομία
| bee 4 1 Οι μεγαλύτερες σε μέγεθος μέλισσες ξεκινούν νωρίτερα τις εργασίες τους, δηλαδή την αναζήτηση τροφής Μελισσοκομία
| νεα γεωργια scaled Οργανισμός “Νέα γεωργία Νέα γενιά” διοργανώνει δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης στη Βασιλισοτροφία στην Εύβοια Μελισσοκομία
| bee 3 Ο αντίκτυπος που έχει η ανθρώπινη δραστηριότητα στην αναζήτηση τροφής για τις μέλισσες Μελισσοκομία
| melissa 1 20ή Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών Μελισσοκομία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα Άρθρα

  • Η Ιστορία της Μέλι Ζην και το πάθος τους για την μελισσοκομία
  • Πώς να γίνετε μελισσοκόμος σε 10 εύκολα βήματα
  • Το μέλι στη διατροφή του παιδιού

Επέλεξε κατηγορία

1ο Tribute Honey

  • Η Ιστορία της Μέλι Ζην και το πάθος τους για την μελισσοκομία
  • Πώς να γίνετε μελισσοκόμος σε 10 εύκολα βήματα
  • Το μέλι στη διατροφή του παιδιού
  • Οι εχθροί της μέλισσας
  • Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στον πλαίσιο της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης

Kατηγορίες

Copyright © 2023 .

Powered by PressBook Green WordPress theme