AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | agrotes5 827843243

Στο νομοσχέδιο για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κατατέθηκε τροπολογία του ΥΠΑΑΤ, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την μετάκληση των εργατών γης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, δεδομένου ότι η προθεσμία αυτή έληξε στις 30.09.2021.

Πρόκειται για παράταση της ισχύος της διάταξης που ψηφίστηκε το Μάρτιο 2021 κατά παρέκκλιση της σχετικής πρόβλεψης του Κώδικα Μετανάστευσης, με την οποία διευκολύνθηκε ιδιαίτερα η διαδικασία μετάκλησης και λειτούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα, μεμικρότερη γραφειοκρατία και χωρίς την παρεμβολή τωνπροξενείων.

Η διαμονή των εργατών γης Τρίτων Χωρών θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή, συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για 6 μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες.

Η τροπολογία προέκυψε μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, με τους συναρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη. Στόχος είναι η στήριξη των Ελλήνων παραγωγών, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε εργατικά χέρια για την περίοδο συγκομιδής της ελιάς και των εσπεριδοειδών, που έχει ήδη ξεκινήσει.