Skip to content
  • Μελισσοκομία
  • Εχθροί & Ασθένειες μελισσών
  • Μελισσοκομικά Φυτά
  • Top Honey Brands

1ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Μελισσοκομίας

  • Μελισσοκομία
    • Μελισσοκομικές πρακτικές
    • Διατροφική αξία μελιού
    • Μελοσυνταγές
  • Εχθροί & Ασθένειες μελισσών
  • Μελισσοκομικά Φυτά
  • Top Honey Brands
    • Μέλι Ζήν
    • Η Άγρια Μέλισσα
    • Μerάki
    • Karalis Bee Products
    • Passion Honey
    • Beeartist
    • Hatzoglou Bee
    • GeoMellon Premium Cretan Honey
    • Helicon Honey
    • Meliloum
  • Toggle search form
| Χωρίς τίτλο 464 scaled

Επιδότηση αγροτικών επιχειρήσεων για “πράσινο” αγροτουρισμό

Posted on 22 Μαρτίου, 202222 Μαρτίου, 2022 By AgroPublic Δεν υπάρχουν σχόλια στο Επιδότηση αγροτικών επιχειρήσεων για “πράσινο” αγροτουρισμό

“Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η πρόσκληση «Πράσινος αγροτουρισμός» που επιδοτεί αγροτικές επιχειρήσεις με ποσοστό 30-40% που θα δημιουργήσουν καταλύματα και υποδομές εστίασης, με σκοπό τη δραστηριοποίηση στον τομέα του αγροτουρισμού και οινοτουρισμού.

Σύμφωνα με το έγγραφο προς διαβούλευση οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα θα ξεκινήσουν στις 31 Μαρτίου και, μεταξύ άλλων, θα επιδοτούνται η αγορά γης και η εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής ενέργειας (φωτοβολταϊκά κ.λπ.)”.

Τα παραπάνω αναφέρει ρεπορτάζ της agronews.gr, σύμφωνα με το οποίο: “Η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 30.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025. Αναλυτικότερα η προδημοσίευση αναφέρει:

Επιλέξιμες δαπάνες

Δαπάνες περιφερειακών ενισχύσεων (ΓΑΚ άρθρο 14 του τμήματος 1) όπως ισχύουν κάθε φορά:

α) Κατασκευή, απόκτηση ή εκσυγχρονισμός ακινήτων.

β) Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες της μονάδας.

γ) Οχήματα για τη λειτουργία της επιχείρησης σε ποσοστό 30% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης.

δ) Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση εξοπλισμού στον βαθμό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της μονάδας. Η επιλογή του μηχανολογικού εξοπλισμού θα γίνεται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος (π.χ. τεχνολογίες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, εξοικονόμηση ύδατος κ.ά.).

ε) Δαπάνες εξοπλισμού μηχανοργάνωσης της επιχείρησης (όπως αγορά τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών μηχανημάτων, φωτοτυπικών, συστημάτων ασφαλείας εγκαταστάσεων, συστημάτων πυροσβεστικής προστασίας εγκαταστάσεων) που συνοδεύονται από τα αντίστοιχα πιστοποιητικά για την προστασία του περιβάλλοντος.

στ) Δαπάνες για κατασκευές για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένου ειδικού τύπου για μεταφορά ΑμεΑ.

ζ) Πάγια στοιχεία του ενεργητικού.

η) Αγορά γης σε ποσοστό 10% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

θ) Άυλα στοιχεία ενεργητικού, όπως απόκτηση λογισμικού και αποκτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, αδειών εκμετάλλευσης δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, εμπορικών σημάτων (συμπεριλαμβάνονται και επενδύσεις σε ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων) / Τεχνικές προδιαγραφές και σχεδιασμός προϊόντων / Έρευνες αγοράς / Εταιρική ταυτότητα & branding (logos, εταιρικές παρουσιάσεις κ.λπ.) / Σχεδιασμός προωθητικών ενεργειών και υλικού για εταιρείες και προϊόντα. Επιπλέον, επιλέξιμα είναι η απόκτηση πιστοποιητικών διασφάλισης ποιότητας από αρμόδιους οργανισμούς (όπως ISO, HACCP, BRC GlobalStandards, IFS FoodStandard, GLOBALG.A.P. κ.λπ.), τα οποία εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια της διατροφικής αλυσίδας, από τον αγρό έως και το ράφι και εξασφαλίζουν στον καταναλωτή την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνει. Τα άυλα στοιχεία ενεργητικού θα πρέπει αποδεδειγμένα να αφορούν καινοτόμες πρακτικές ή και προϊόντα ή εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων που καλύπτουν περισσότερους του ενός τομέα της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Τα άυλα στοιχεία ενεργητικού είναι επιλέξιμα για τον υπολογισμό των επενδυτικών δαπανών, εφόσον χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στην επιχειρηματική εγκατάσταση που λαμβάνει την ενίσχυση, είναι αποσβεστέα, αγοράζονται σύμφωνα με τους όρους της αγοράς από τρίτους που δεν έχουν σχέση με τον αγοραστή και περιλαμβάνονται στα στοιχεία ενεργητικού της επιχείρησης, στην οποία χορηγείται η ενίσχυση και παραμένουν συνδεδεμένα με το έργο για το οποίο χορηγείται η ενίσχυση επί τουλάχιστον πέντε έτη ή τρία έτη στην περίπτωση των ΜΜΕ. Τα άυλα στοιχεία ενεργητικού για τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι δαπάνες άυλων στοιχείων ενεργητικού είναι επιλέξιμα μόνο μέχρι ανώτατου ποσοστού 50% των συνολικών επιλέξιμων επενδυτικών δαπανών για την αρχική επένδυση.

Δαπάνες εκτός περιφερειακών ενισχύσεων

α) Ενισχύσεις για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ΜΜΕ (ΓΑΚ 651/2014, άρθρο 18 του τμήματος 2).

β) Ενισχύσεις για συμμετοχή ΜΜΕ σε εμπορικές εκθέσεις (ΓΑΚ 651/2014, άρθρο 19 του τμήματος 2).

γ) Επενδυτικές ενισχύσεις για την προώθηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΓΑΚ 651/2014, άρθρο 41 του τμήματος 7).

Τα όρια του αιτούμενου προϋπολογισμού κάθε αίτησης χρηματοδότησης είναι τα ακόλουθα: Πολύ μικρές – μικρές – μεσαίες επιχειρήσεις: Ελάχιστο 500.000 ευρώ, μέγιστο 7.500.000 ευρώ. Μεγάλες επιχειρήσεις: Ελάχιστο 500.000 ευρώ, μέγιστο 12.500.000 ευρώ.

Ένταση ενίσχυσης

Μικρές – πολύ μικρές επιχειρήσεις: 50%

Μεσαίες επιχειρήσεις: 40%

Μεγάλες επιχειρήσεις: 30%

Δικαιούχοι

1. Στο πλαίσιο του υποέργου «Πράσινος αγροτουρισμός», δικαιούχοι δύνανται να κριθούν νομικά πρόσωπα που είτε ανήκουν στις ΜΜΕ, είτε στις μεγάλες επιχειρήσεις, με την επιφύλαξη των ειδικότερα οριζόμενων στο κατά περίπτωση εφαρμοστέο ειδικό άρθρο του ΓΑΚ, που τηρούν απλογραφικά ή/και διπλογραφικά.

2. Δικαιούχοι δύνανται να κριθούν και υπό σύσταση νομικά πρόσωπα που ολοκληρώνουν τις διαδικασίες σύστασης το αργότερο μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης

3. Δεν δύνανται να κριθούν δικαιούχοι πρόσωπα που λειτουργούν υπό τη μορφή της κοινωνίας, της εταιρείας αστικού δικαίου και της κοινοπραξίας.

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του υποέργου

1. Υποβολή των αιτήσεων από 31 Μάρτιου 2022 έως 30 Σεπτέμβριου 2022.

2. Η διάρκεια της αξιολόγησης υπολογίζεται σε 7 μήνες από την 1η Απριλίου 2022 έως τις 30 Νοεμβρίου 2022.

3. Το τρίτο τρίμηνο του 2022 (Οκτώβριος 2022) αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής, αξιολόγησης και ελέγχου των σχετικών αιτημάτων πληρωμής.

4. Τα επενδυτικά σχέδια θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 6″.

Αγρότης

Πλοήγηση άρθρων

Previous Post: 150.000 αγρότες στο δρόμο
Next Post: Exirel® Bait: έγκριση εναντίον του δάκου της ελιάς (Bactrocera oleae) μέσω δολωματικών ψεκασμών

More Related Articles

| diloseisosde 1068x656 1 scaled Η εφαρμογή ΟΣΔΕ, δύο λόγια για τη δήλωση στη νέα πλατφόρμα Αγρότης
| 3a34c4ca66712278e2c484109b982efe 0 scaled ΠΑΚ: Απώλειες επιδοτήσεων με τη νέα ΚΑΠ για τους Θεσσαλούς αγρότες Αγρότης
| ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 1024x511 1 1 1024x511 1 Προς μια νέα γεωργική πολιτική: προστατεύοντας το αγροτικό εισόδημα Αγρότης
| types of honey social 1ο Tribute Honey – 28 Απριλίου έως 28 Μάϊου Αγρότης
| strawb scaled Χορήγηση άδειας για τη χρήση του σκευάσματος BENEVIA® 10OD Αγρότης
| enfia logo 600x314 1 Νέος ΕΝΦΙΑ: Μικρότερος από το 2022 – 2,5% με 3% η μείωση για τους περισσότερους ιδιοκτήτες Αγρότης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα Άρθρα

  • Η Ιστορία της Μέλι Ζην και το πάθος τους για την μελισσοκομία
  • Πώς να γίνετε μελισσοκόμος σε 10 εύκολα βήματα
  • Το μέλι στη διατροφή του παιδιού

Επέλεξε κατηγορία

1ο Tribute Honey

  • Η Ιστορία της Μέλι Ζην και το πάθος τους για την μελισσοκομία
  • Πώς να γίνετε μελισσοκόμος σε 10 εύκολα βήματα
  • Το μέλι στη διατροφή του παιδιού
  • Οι εχθροί της μέλισσας
  • Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στον πλαίσιο της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης

Kατηγορίες

Copyright © 2023 .

Powered by PressBook Green WordPress theme