Τα οφέλη της μπανάνας

Δύο μπανάνες σου δίνουν αρκετή ενέργεια για να πραγματοποιήσεις
μια προπόνηση 90 λεπτών και μειώνουν τον κίνδυνο για κράμπες.
Επίσης αυξάνει την απορρόφηση ασβεστίου, δίνοντας μας
δυνατότερα οστά.


Η μπανάνα είναι μεγάλη πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών,
προμηθεύει τον οργανισμό με βιταμίνες Α, Β, C, Ε καθώς και με
εξίσου απαραίτητα ιχνοστοιχεία  όπως το κάλιο (καλύπτει το 25%
των ημερησίων αναγκών του σώματος μας σε κάλιο),
τον σίδηρο , το
ασβέστιο, το σελήνιο, τον ψευδάργυρο, το μαγνήσιο.


Ξέρετε τι συμβαίνει καθώς αλλάζουν χρώμα;


Καθώς ωριμάζουν δηλαδή,
Πράσινο—–>Κίτρινο——>Καφέ χρώμα.


Η περιεκτικότητα σε άμυλο μειώνεται.
Γίνεται πιο γλυκιά (το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη)
Η χώνεψη είναι πιο γρήγορη και εύκολη.
Μερικά θρεπτικά συστατικά μειώνονται.
Τα αντιοξειδωτικά συστατικά αυξάνονται.

Γράφει ο Σεραφείμ Σωτηρλής ,

Bsc Sports Science ΑΠΘ,
Γυμναστής-Προπονητής

Instagram : Serafeim_sotirlis

AgroPublic

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :