Διατροφολογία-Διαιτολογία

  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Το 2019, το 9% των ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω στην ΕΕ έπιναν αναψυκτικά με ζάχαρη καθημερινά, ενώ το 6% έπιναν τέτοια ποτά 4-6 φορές την εβδομάδα και το 19% έπιναν αυτά τα 1-3 φορές την εβδομάδα. Η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη ήταν συχνότερη, σύμφωνα με τη Eurostat, για τους άνδρες από ό, […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Όταν εμφανίζονται τα νεκταρίνια στην αγορά, αυτομάτως σηματοδοτείται και το καλοκαίρι. Αυτό το ζουμερό και πολύ αρωματικό φρούτο είναι συνδυασμένο με υψηλές θερμοκρασίες και σίγουρα το εχουμε συνδυάσει με αποδράσεις στην παραλία, καθώς αποτελεί υπεροχο σνακ στην θάλασσα. Η υψηλή του διατροφική αξία το καθιστά ένα φρούτο για καθημερινή κατανάλωση από μικρούς και μεγάλους. Η […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Το κατσικίσιο (αίγειο) γάλα, δεν γνωρίζει τόσο μεγάλη ανταπόκριση όσο τα υπόλοιπα του είδους, αλλά έχει μεγάλη διατροφική αξία. Μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισαν να γίνονται μελέτες γύρω από αυτό, παρουσιάζοντας τα θρεπτικά του στοιχεία και τα οφέλη που κρύβει για τον οργανισμό. Αυτό που κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον είναι, ότι λειτουργεί ως υποκατάστατο του […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Οι ελιές όχι μόνο δεν αυξάνουν το βάρος αλλά… βελτιώνουν σημαντικά την υγεία μας! Η ελιά είναι γένος καρποφόρων δέντρων της οικογένειας των Ελαιοειδών (Oleaceae), το οποίο συναντάται πολύ συχνά στην Ελλάδα. Ο καρπός του ονομάζεται επίσης ελιά και από αυτόν παράγεται το ελαιόλαδο. Τα ελαιόδεντρα μεταφέρθηκαν στον ευρωπαϊκό μεσογειακό χώρο από Φοίνικες εμπόρους. Ξεκινώντας από την Ελλάδα, […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
  3. Τοπικά προϊόντα
Μια αναδρομή στην ιστορία του χαλβά μας δείχνει πως είναι γλύκισμα πολλών αιώνων. Συναντάται πρώτη φορά στο μεσαίωνα. Με το πέρασμα των χρόνων θα ταξιδέψει σε διάφορες περιοχές. Από την Ανατολική Μεσόγειο έως την Ινδία. Αρώματα φιστικιού και αμύγδαλου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.  Ο πρώτος χαλβάς που παρασκευάστηκε δεν ήταν νηστήσιμος. Ήταν από χουρμάδες […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Επιλέγοντας τρόφιμα φυτικής προέλευσης και αποκλείοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα από τη διατροφή μας όχι μόνο διατηρούμε την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, αλλά δημιουργούμε μια ασπίδα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό. Ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και όσοι πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα όπως σακχαρώδη διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή παχυσαρκία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν με […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Συστάσεις προς τους καταναλωτές ενόψει της περιόδου της σαρακοστής με τα κριτήρια καταλληλότητας για τα τρόφιμα που θα αγοράσουν.  Α. Μαλακόστρακα (γαρίδες, γάμπαρι, καραβίδες, καβούρια, αστακοί κ.α) Τα νωπά μαλακόστρακα φέρουν κέλυφος γυαλιστερό και υγρό, τα πόδια τους είναι στερεά προσκολλημένα στο σώμα, τα μάτια τους είναι διαυγή, το κρέας τους είναι κυρίως λευκό και […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Πλέον η παχυσαρκία θεωρείται νόσος και  αποτελεί την 5η αιτία θανάτων παγκοσμίως. Ορίζεται ως η μη φυσιολογική ή υπερβάλλουσα συσσώρευση λίπους που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Παραδοσιακά μετριέται με τον υπολογισμό του ΔΜΣ (=βάρος/(ύψος)2), χωρίς αυτή να είναι η μοναδική παράμετρος για την διάγνωση της παχυσαρκίας, καθώς δεν υπολογίζει το ποσοστό λίπους. […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
“Του Μιχάλη Σταματάκου Ιατρού Χειρουργού & Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Λακωνίας Αυτή την περίοδο οι αγρότες μας βρίσκονται στα χωράφια τους για την συλλογή των χειμερινών προϊόντων που είναι η ουσιαστική βάση της αγροτικής οικονομίας με τήρηση των μέτρων προστασίας και ως γιατρός τους συγχαίρω. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κύκλος της παραγωγικής δραστηριότητας δεν σταματά στην […]
  1. Διατροφολογία-Διαιτολογία
  2. Υγεία-Διατροφή
Απώλεια βάρους 2-3 κιλών σε συνδυασμό με αυξημένη φυσική δραστηριότητα για δύο χρόνια μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη από 40-47% σε ασθενείς με προ-διαβήτη!   Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο στο έγκριτο περιοδικό Jama αναδεικνύει τον σπουδαίο ρόλο της απώλειας βάρους στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη! Τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή 1028 εθελοντές […]

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!