Διατροφολογία-Διαιτολογία

  1. Καλλιέργειες
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
  3. Συνταγές Μαγειρικής
  4. Υγεία-Διατροφή
Το πετιμέζι, ένα 100% φυσικό προϊόν, είναι το σιρόπι που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου των σταφυλιών. Θεωρείτε ένα ιδιαίτερο άρτυμα τόσο για γλυκές όσο και για αλμυρές συνταγές.  Στις πρώτες χαρίζει καραμελωμένη, παχύρρευστη γλύκα, ενώ στις δεύτερες γλυκόξινη επίγευση και σκούρο χρώμα.Η λέξη «πετιμέζι» προέρχεται από την τουρκική λέξη pekmez, ενώ κατά το Βυζάντιο […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Γιατί πάντα οι γιαγιάδες μας έλεγαν “Φάε να καρδαμώσεις;” Ποιες οι μαγικές ιδιότητες του κάρδαμου και πόσο καλό κάνει την υγεία; Το φρέσκο ντόπιο χόρτο, που βρίσκουμε ενίοτε σε κάποιους πάγκους των λαϊκών αγορών, ονομάζεται «κάρδαμο» και δεν έχει σχέση με το ξερό μπαχαρικό… της Ανατολής, το οποίο θα βρούμε σε μερικές ελληνικές συνταγές να […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Επιστημονική ονομασία: Ώκιμον το βασιλικόν – Ocimum basilicum Οικογένεια: Χειλανθών Άλλα ονόματα: Βότανο του Αγίου Ιωσήφ Ο Βασιλικός αποτελεί ισχυρό φυσικό εντομοαπωθητικό, είναι προσαρμογόνο βότανο που βοηθά στη μείωση της κορτιζόλης στο οργανισμό και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα της ευτυχίας. Περιγραφή Κατάγεται πιθανότατα από την Ινδία από την οποία ταξίδεψε πριν από 4.000 στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα και […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας των καρδιακών παθήσεων. Η καθιστική ζωή, οι ανθυγιεινές τροφές και το στρες αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες για την υγεία της καρδιάς. Παράλληλα, η έλλειψη χρόνου δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης και ουσιαστικής ενασχόλησης με τη διατροφή, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε σε γρήγορες αλλά πρόχειρες και καθόλου θρεπτικές λύσεις. Οι ειδικοί τονίζουν […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
  3. Συνταγές Μαγειρικής
  4. Τοπικά προϊόντα
Η πολυφαινόλη είναι ένας γενικός όρος για μια μεγάλη οικογένεια φυτικών ενώσεων που απαντώνται στη φύση και περιλαμβάνουν πολλαπλές μονάδες φαινόλης, οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά. Υπάρχουν 8,000 διαφορετικοί τύποι πολυφαινολών και περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τύποι τροφίμων με τουλάχιστον ένα χιλιοστόγραμμα πολυφαινολών ανά 100 γραμμάρια ή χιλιοστόλιτρα τροφής ή ποτού. Αυτά ποικίλλουν ευρέως από […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Η διατροφική αξία του αυγού είναι χρόνια γνωστή, όμως το αυγό συχνά κατηγορείται αδίκως για διάφορα θέματα με αποτέλεσμα να μην χαίρει της εκτίμησης που του αξίζει. Πάμε να δούμε αναλυτικά όμως την διατροφική ανάλυση του αυγού (50g): Ενέργεια 72 kcal Πρωτεΐνες 6,2 g Υδατάνθρακες 0,4 g Λιπαρά 5 g Ω-3 λιπαρά 100mg Χοληστερόλη 207 […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Σε ταλαιπωρεί το βάρος σου και κατά την διάρκεια των γιορτών η αγωνία σου για αυτό έγινε μεγαλύτερη; Πήρες βάρος και νιώθεις άσχημα; Αν ναι, τότε άνοιξες αυτό το άρθρο με ενθουσιασμό για την “μαγική” λύση αλλά παράλληλα με φόβο για την πιθανή αυστηρή-στερητική-express δίαιτα που θα σου υπόσχεται μεγάλα αποτελέσματα. Σου έχω όμως δύο […]
  1. Αρθρογραφία
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
  3. Υγεία-Διατροφή
Ο όρος «βιταμίνη Κ» αναφέρεται σε μία ομάδα λιποδιαλυτών ουσιών με παρόμοια χημική δομή, που ανήκουν στην κατηγορία των ναφθοκινονών και διακρίνονται στη φυλλοκινόνη (βιταμίνη Κ1) και τις μενακινόνες (βιταμίνες Κ2). Η βιταμίνη Κ1 παράγεται από τα ανώτερα φυτά και τα φύκη, ενώ οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της βρίσκονται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι κ.ά.). Η βιταμίνη […]
  1. Απόψεις
  2. Αρθρογραφία
  3. Διατροφολογία-Διαιτολογία
  4. Υγεία-Διατροφή
Γράφει ο Ανδρέας Γεωργούλης* , Αυτό το άρθρο δεν θα είναι σαν τα κλασσικά άρθρα που διαβάζεις καθημερινά για τον διαβήτη. Ναι, αξίζει να ξέρουμε όλοι ότι πρέπει να τρώμε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, φυτικές ίνες, ψάρι και λιγότερο κόκκινο κρέας Ναι, αξίζει να ξέρουμε ότι πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα  πρόσθετα σάκχαρα Ναι, αξίζει […]
  1. Υγεία-Διατροφή
  2. Διατροφολογία-Διαιτολογία
Το 2019, το 9% των ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω στην ΕΕ έπιναν αναψυκτικά με ζάχαρη καθημερινά, ενώ το 6% έπιναν τέτοια ποτά 4-6 φορές την εβδομάδα και το 19% έπιναν αυτά τα 1-3 φορές την εβδομάδα. Η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη ήταν συχνότερη, σύμφωνα με τη Eurostat, για τους άνδρες από ό, […]




Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

Άρθρα – Απόψεις

  1. Αρθρογραφία
  2. Agropublic science
  3. Απόψεις
  4. Ευρώπη
  5. Κόσμος
  6. Περιβάλλον - Οικολογία

Πρόσφατα Σχόλια

Ειδήσεις, powered by iNews