Το 2019, το 9% των ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω στην ΕΕ έπιναν αναψυκτικά με ζάχαρη καθημερινά, ενώ το 6% έπιναν τέτοια ποτά 4-6 φορές την εβδομάδα και το 19% έπιναν αυτά τα 1-3 φορές την εβδομάδα.

Η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη ήταν συχνότερη, σύμφωνα με τη Eurostat, για τους άνδρες από ό, τι για τις γυναίκες (12% των ανδρών έναντι 7% των γυναικών).

Επιπλέον, όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικιακή ομάδα, τόσο χαμηλότερη είναι η συχνότητα κατανάλωσης αυτών των ποτών: το υψηλότερο μερίδιο καταγράφηκε μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15 έως 24 ετών (14%), ενώ εκείνων ηλικίας 65 έως 74 ετών και των ατόμων ηλικίας 75 ετών και άνω είχαν τη χαμηλότερη μετοχές (περίπου 5%).

Ποσοστό ατόμων που πίνουν αναψυκτικά με ζάχαρη και ζάχαρη καθημερινά: υψηλότερα στο Βέλγιο, χαμηλότερα στην Εσθονία

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το ποσοστό των ατόμων που ανέφεραν ότι έπιναν αναψυκτικά με ζάχαρη τουλάχιστον μία φορά την ημέρα ήταν υψηλότερο στο Βέλγιο (20%), ακολουθούμενο από τη Μάλτα, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία (περίπου 12% ).

Αντίθετα, το χαμηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στην Εσθονία (2%), ακολουθούμενη από τη Λιθουανία, τη Φινλανδία, τη Λετονία και τη Ρουμανία (περίπου 3%).

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Πόσο συχνά πίνετε αναψυκτικά με ζάχαρη;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.