AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | 1643646407998 810245148 ginger tea

Μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, καθώς τα περισσότερα δεν περιέχουν καφεΐνη και έχουν εξαιρετικές ιδιότητες που ωφελούν τη σωματική και πνευματική υγεία.

Είναι πλούσια σε φυσικές χρωστικές, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Το πιο γνωστό βέβαια είναι το τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε σίδηρο, φλαβονοειδή, μεταλλικά στοιχεία και αιθέρια έλαια, προσφέροντας στον οργανισμό μας αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική προστασία.

Είναι διουρητικό και αποτοξινωτικό. Το ελληνικό τσάι του βουνού μάλιστα, σε αντίθεση με το κλασσικό αγγλικό τσάι, δεν έχει διεγερτική δράση, γεγονός που επιτρέπει την κατανάλωσή του ακόμη και το βράδυ.

Τα βότανα είναι γνωστά για τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες και αποτελούν μια φιλική και πιο φυσική λύση στο να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το στρες. Παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Δείτε παρακάτω κάποια γνωστά βότανα και σε ποια προβλήματα υγείας μπορούν να σας βοηθήσουν:

xamomili.jpg
Χαμομήλι: Βοηθά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και του άγχους
AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | prasino tsai
Πράσινο τσάι: Συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αλλεργιών και της ακμής, ενώ έχει και αδυνατιστική δράση
matcha.jpg
Μatcha: Βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό
menta-6.jpg
Μέντα: Αντιμετωπίζει τη ναυτία και την κακοσμία του στόματος
Hibiscus Tea
Υβίσκος: Βοηθά στην αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των προβλημάτων του αναπνευστικού

Γκίνγκο (gingko biloba)

Θεωρείται το αρχαιότερο δέντρο του πλανήτη, αν και μόλις πρόσφατα διερευνήθηκαν οι θεραπευτικές του δράσεις στη Δύση. Τα φύλλα και το απόσταγμά τους χρησιμοποιούνται για να διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, και όχι μόνο, υποβοηθώντας τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τα ενεργειακά αποθέματα. Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι η πρόσληψή του μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εγκεφαλικού.

Χρήση: πάρτε δισκία γκίνγκο. Χρειάζεται να τα παίρνετε τακτικά για τουλάχιστον 3 μήνες για εμφανής βελτίωση.

Αντενδείξεις: μην υπερβαίνετε τη δόση που σας έχει δοθεί γιατί μπορεί να προκαλέσει τοξική αντίδραση.

Δεντρολίβανο (rosmarinus officinalis)

Είναι το πασίγνωστο βότανο που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς, χαλαρωτικούς και μαγειρικούς σκοπούς, λόγω του έντονου αρώματος. Χρησιμοποιείται κυρίως ως τονωτικό, διεγερτικό, στυπτικό, νευροτονωτικό και αντιφλεγμονώδες. Από την αρχαιότητα ακόμη χρησιμοποιούνταν για ενισχυθεί η συγκέντρωση και η μνήμη.

Χρήση: για να ενισχύσετε τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας επιλέξτε αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Αγοράστε το σκεύος για καύση αιθέριου ελαίου, ρίξτε 5-10 σταγόνες δεντρολίβανου σε λίγο νερό και αφήστε το να κάψει για 30 λεπτά περίπου.

Αντενδείξεις: μη χρησιμοποιείτε τα αιθέριο έλαιο εσωτερικά χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Ανεβασμένη λίμπιντο

Αντιμετωπίζετε σεξουαλικά προβλήματα όπως πρόωρη εκσπερμάτωση, ανικανότητα κ.λ.π., αλλά θέλετε να ξαναγίνετε ενεργοί; Τονώστε τη σεξουαλική σας διάθεση αλλά και το σφρίγος των γεννητικών οργάνων με τζίνσενγκ, σερενόα ή βιθανία.

Τζίνσενγκ (ginseng)

Είναι το διασημότερο κινέζικο βότανο. Στην Ευρώπη ήρθε τον 9ο αιώνα, αλλά οι τονωτικές του ιδιότητες έγιναν γνωστές μόλις τον 18ο αιώνα. Θεωρείται εξαιρετικά τονωτικό ενισχύοντας το ανοσοποιητικό, διεγερτικό σε περιόδους άγχους αλλά και ισχυρό αφροδισιακό.

Χρήση: κυκλοφορεί σε κάψουλες και δισκία. Πάρτε 0,5-1g έως και 3 φορές την ημέρα για 6 βδομάδες την κάθε φορά, είτε μασώντας τη ρίζα, είτε σε μορφή φαγητού, είτε σε μορφή δισκίων.

Αντενδείξεις: μην υπερβαίνετε τη δοσολογία γιατί μπορεί να προκληθεί αϋπνία και υψηλή πίεση αίματος, αποφύγετε την καφεΐνη και μην το χρησιμοποιείται για διάστημα μεγαλύτερο των 6 εβδομάδων.

onmed.gr