Εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο για τις εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών. 

Την ανασκοπούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε μια ανάκαμψη της αγοράς κυρίως στα εσπεριδοειδή, χάρη στις χριστουγεννιάτικες πωλήσεις, αλλά εκφράζεται φόβος ότι αυτή η ανάκαμψη θα είναι βραχύβια, δεδομένης της προσφοράς που έχει ήδη προγραμματιστεί και προβλήματα στην ανταπόκριση της ζήτησης με ανταγωνισμό των ελληνικών προϊόντων ακόμη και στις γειτονικές μας βαλκανικές χώρες αλλά και εισαγωγές στην χώρα μας. Τα παραπάνω επισημαίνει ο Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός σύμβουλος της INCOFRUIT – HELLAS

Σημειώνεται με έμφαση ότι παρατηρούνται ήδη καθυστερήσεις στην διέλευση εμπορευμάτων προς το Ην. Βασίλειο και μετά την 1/1/21 τόσο οι καθυστερήσεις στην διαδικασία εκτελωνισμού όσο και το κόστος τελωνισμού, δασμών εισαγωγής και μεταφοράς θα επιβαρύνουν υπέρμετρα τα εξαγόμενα προς το Η.Β ελληνικά νωπά φρούτα και λαχανικά με κίνδυνο απώλειας του μεριδίου της σ’ αυτήν την αγορά.

H εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών ουσιαστικώς περαιώθηκε. Ανακεφαλαιωτικά οι τιμές τους κατά την φετινή εμπορική περίοδο δεν ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Η εξαγωγή μήλων συνεχίζεται με εκτίμηση του ρυθμού εξαγωγών τους μειωμένη -6,9% (36.104 τ. έναντι 38.782 τ.).

Συνεχίζεται η εξαγωγή ακτινιδίων, 75.781 t. έναντι 77.880 τ. αντίστοιχα πέρυσι.

AgroPublic | image001%20(3)inc
Εξακολουθούν να παρατηρούνται φαινόμενα διακίνησης ατυποποίητων ακτινιδίων και εσπεριδοειδών (κατ ευθεία από τον αγρό) από «έλληνες, ιταλούς και βαλκάνιους εμπόρους», που δεν έχουν φορολογικό εκπρόσωπο και δεν είναι εγγεγραμμένοι ως οφείλουν στο ΜΕΝΟ και την τρέχουσα εμπορική περίοδο.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Ανάκαμψη στα εσπεριδοειδή λόγω Χριστουγέννων

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!