” Επιστροφές στο 30% για τους αγρότες ζητά η Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών


Άνοιξε η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ και οι δικαιούχοι του 5ου κύκλου του χρηματοδοτικού σχήματος της “Επιστρεπτέας Προκαταβολής” μπορούν να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Εντωμεταξύ, όπως ενημερώνει με σχετική ανάρτηση στο facebook, η Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας – Θράκης κάνει παρεμβάσεις στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα Χρήστο, και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη Άδωνη, έτσι ώστε το ποσό επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 να είναι το 30% και όχι το 50% όπως ίσχυε στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4.

AgroPublic | 13309

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκε στην δημοσιότητα από τις 5 Ιανουαρίου αναφέρονται τα εξής:

«Από σήμερα, Τρίτη 5/1/2021, οι δικαιούχοι του 5ου κύκλου του επιτυχημένου χρηματοδοτικού σχήματος μπορούν να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport ) της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Το συνολικό ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ. Έτσι, η συνολική απευθείας στήριξη του Κράτους προς τις επιχειρήσεις, και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα φθάσει τα 7 δισ. ευρώ.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων ορίζονται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΓΔΟΥ 1/4-1-2021), η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 7/Β/4-1-2021), σχετικά με τη «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Δεκέμβριο 2020».

Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport ) έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021.

Με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής αιτημάτων, θα προσδιοριστούν ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα.

Δείτε αναλυτικά:

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Ξεκίνησε η νέα επιστρεπτέα προκαταβολή 5 – έως 15/1 οι αιτήσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.