Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας απευθυνόμενη στους μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στη περιοχή ευθύνης της, αναφέρει τα εξής:

1. Όλοι οι μελισσοκόμοι, κάτοχοι μελισσοκομικών βιβλιαρίων πρέπει να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση κατεχόμενων κυψελών(διαχείμασης) στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το αργότερο μέχρι την 31/12/2020.

Δεν απαιτείται η υποβολή αίτησης δήλωσης κατεχόμενων κυψελών (διαχείμασης) στη περίπτωση που ο μελισσοκόμος διαθέτει μελισσοκομικό βιβλιάριο το οποίο έχει θεωρηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ από 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2020.

2. Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Παραγωγής & Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας για το έτος 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στις δράσεις 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση μετακινήσεων» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας (εαρινές-θερινές μετακινήσεις)».

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου (Β.Δεκάζου 5, Τρίπολη, Τ.Κ.22100, e-mail: melkpel@gmail.gr) για τη δράση 3.1( Αντικατάσταση κυψελών) το αργότερο μέχρι την 10/2/2021 και για τη δράση 3.2 (εαρινές-θερινές μετακινήσεις) από 1/1/2021 μέχρι 10/2/2021 .

Μαζί με την αίτηση -δήλωση συμμετοχής στη δράση, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη και ευκρινές φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη στις δύο δράσεις είναι οι μελισσοκόμοι να είναι κάτοχοι θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ και να έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμη δήλωση κατεχόμενων κυψελών(διαχείμασης).

Επιπλέον για τη δράση για τη δράση 3.1: «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)», οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης με τουλάχιστον 20 κυψέλες.

Τα παραστατικά υλοποίησης της δράσης (τιμολόγια, αποδείξεις) εκδοθέντα σύμφωνα με τον Κ.Β.Σ.με ημερομηνία έκδοσης από 1η Αυγούστου 2020 μέχρι 20η Μαϊου 2021, συνοδευόμενα από τις εξοφλητικές αποδείξεις υποβάλλονται στο Κ.Μ.Πελοποννήσου μέχρι την 20/5/2021.

Επιπλέον για τη Δράση 3.2: «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».

Δικαιούχοι είναι οι μελισσοκόμοι με τουλάχιστον 110 κατεχόμενες κυψέλες, επαγγελματίες αγρότες ή συνταξιούχοι του ΟΓΑ, με ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής ετήσιας οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5000 ευρώ, οι οποίοι μετακινούν το 40% των κατεχόμενων κυψελών σε απόσταση τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων.

Οι θερινές-εαρινές μετακινήσεις είναι επιλέξιμες όταν πραγματοποιούνται από 11-2-2021 μέχρι 20-6-2021.

Τα δικαιολογητικά επιλεξιμότητας και παραστατικά υλοποίησης της δράσης υποβάλλονται με αίτηση στο Κ.Μ.Πελοποννήσου μέχρι 20/6/2021.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας στα τηλ.2731363321 και 2731363324 και στα e-mail: p.apostolakou@lakonia.gr d.georgias2@lakonia.gr, στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου στο τηλ.2710243352, e-mail: mekpel@otenet.gr

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: ΔΑΟΚ Λακωνίας: Οδηγίες για τη ένταξη των δικαιούχων στις μελισσοκομικές δράσεις

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!