Τη στιγμή που αγρότες και κτηνοτρόφοι απαιτούν ενισχύσεις, ο Υπουργός ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδης δεσμεύει εκατομμύρια ευρώ και αλλάζει τον τρόπο διάθεσής τους, για να στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα.

Ο Υπουργός προχώρησε σε σημαντική υπερδέσμευση και μεταφορά πόρων από το μέτρο της Μεταποίησης Γεωργικών Προϊόντων στοχεύοντας στην ενενίσχυση Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) και Αναπτυξιακών Εταιρειών ΟΤΑ.

Τα χρήματα θα διατεθούν μέσω των τοπικών προγρμμάτων LEADER στην ένταξη ιδιωτικών επενδύσεων. Η συνολική δημόσια δαπάνη υπολογίζεται στα 253 εκ. € εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό έχει ήδη δωθεί.

Η απόφαση αφορά 107 εκατ. ευρώ, τα οποία θα βρεθούν από υπερδέσμευση πόρων της τάξης των 63 εκατ. ευρώ και μεταφορά πόρων ύψους 44 εκατ. ευρώ από το μέτρο της Μεταποίησης Γεωργικών Προϊόντων προς τις δράσεις του LEADER.

Τονίζεται, ότι τα τοπικά προγράμματα LEADER χρηματοδοτούν επενδύσεις ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στις αγροτικές περιοχές της χώρας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την ενίσχυση της κοινωνικής τους συνοχής, την τόνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και τη συνολικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΜάκης Βορίδης σε δήλωση του αναφέρει τα εξής:

« Με τους σημαντικούς επιπλέον πόρους που εξασφαλίσαμε για την ικανοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο των τοπικών προγραμμάτων LEADER, επιβεβαιώνουμε έμπρακτα τον σταθερό αναπτυξιακό προσανατολισμό μας για την στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές της πατρίδας μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία ».

Δείτε αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για το μέτρο της Μεταποίησης Γεωργικών Προϊόντων.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!