Σε εκδήλωση εταιρίας που δραστηριοποιείται στο χώρο

Τις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα σε όλη την Επικράτεια ανέπτυξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης κατά τον χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Blink Charging Hellas σήμερα στο Ζάππειο.

Η εκδήλωση (σ.σ. έτυχε να) συμπίπτει με τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη Βουλή. Σύμφωνα με τον Υπουργό: το νομοσχέδιο προάγει την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την πράσινη ατζέντα της κυβέρνησης και του υπουργείου μας.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Μέσω της νέας δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» προβλέπεται να επιδοτοτηθεί με 500 ευρώ η αγορά έξυπνων οικιακών φορτιστών από πολίτες (σ.σ. μόνο η εγκατάστηση ξενικά από 800$ στις ΗΠΑ).

Δίνονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες για την εγκατάσταση φορτιστών, μέσω παροχής έκπτωσης δαπάνης, την λεγόμενη «υπεραπόσβεση» και θεωρούμε το κόστος φόρτισης για τους εταιρικούς στόλους ως έξοδο, μειώνοντας έτσι τον φόρο που καταβάλλει η εταιρεία.

Τέλος, αναμένονται σημαντικά αναπτυξιακά-φορολογικά κίνητρα δηλαδή εκπτώσεις φόρων, επιδοτήσεις και μείωση εργοδοτικών εισφορών στις λιγνιτικές περιοχές.

Οι στόχοι

Στόχος η παραγωγή φορτιστών, μπαταριών – ακόμα και ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη και η προσέλκυση επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας στις περιοχές αυτές, καταστώντας τες πόλους ανάπτυξης.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Κίνητρα για ανάπτυξη υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!