Οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση των μεταρρυθμίσεων της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν τα εισοδήματα των αγροτών. Το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει τον Δεκέμβριο για μια πρόταση για τη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης.

Στις 30 Ιουνίου 2020, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο συμφώνησαν σε μια πρόταση που διασφαλίζει τη διατήρηση των βασικών διατάξεων για τους αγρότες έως το 2022 .

Η υπάρχουσα νομοθεσία για την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) θα αντικατασταθεί από ένα νέο πλαίσιο, αλλά οι καθυστερήσεις στις νέες διαπραγματεύσεις για την ΚΓΠ σημαίνουν ότι απαιτείται μια μεταβατική περίοδος για να διασφαλιστεί ότι οι αγρότες δεν θα χάσουν το εισόδημά τους και ότι η γεωργική παραγωγή στην ΕΕ είναι εξασφαλισμένη.

Κοινή Αγροτική Πολιτική

Ξεκίνησε το 1962, η γεωργική πολιτική της ΕΕ στοχεύει στη βελτίωση της παραγωγικότητας της γεωργίας, στην προώθηση της αγροτικής ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κλιματικών προκλήσεων, καθώς και στη διασφάλιση ότι οι αγρότες έχουν δίκαιο εισόδημα.

Αυτοί οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσω:

Αυτές οι τακτικά ενημερωμένες διατάξεις χρειάζονται χρηματοδότηση από τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ. Οι δαπάνες της ΚΓΠ αντιπροσωπεύουν περίπου το 34,5% του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2020 .

Η θέση του Κοινοβουλίου

Το Κοινοβούλιο θέλει αυτή η νομοθεσία να προσφέρει στους αγρότες προβλεψιμότητα, σταθερότητα και οικονομική συνέχεια, ιδίως ενόψει της πανδημίας Covid-19, η οποία επηρέασε σημαντικά τον γεωργικό τομέα . Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν πρόσφατα για τη διαπραγματευτική τους θέση για τις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της ΚΓΠ για το 2023-2027, η οποία περιλαμβάνει τη στήριξη μικρών και νεαρών αγροτών, την υποστήριξη αγροτών σε κρίσεις και την προώθηση πρακτικών φιλικών προς το κλίμα . Το Κοινοβούλιο θέλει να διανείμει την ενίσχυση ανάκτησης ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΕ για τους αγρότες, τους παραγωγούς τροφίμων και τις αγροτικές περιοχές για να χρηματοδοτήσει την ανθεκτική, βιώσιμη και ψηφιακή ανάκαμψή τους τα επόμενα δύο χρόνια.

Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης – http://www.imathiotikigi.gr/

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Προστασία του εισοδήματος των αγροτών και επισιτιστική ασφάλεια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!