Μέσα στον Ιανουάριο θα γίνουν οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, με τους δικαιούχους ν’ ανέρχονται σε περίπου 400.000 μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και, όπως ανέφερε ο Υπ. Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», τον Μάρτιο θα υπάρξει και νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6.

Όπως έχει γίνει γνωστό και στο παρελθόν από δηλώσεις υπουργών, η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο το 50% για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές 1, 2 και 3 να μην επιστραφεί.

Ο κος Σταϊκούρας εκτιμά, ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το μήνα Νοέμβριο ενώ θα γίνει προσπάθεια μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου να έχουν καταβληθεί και τα ποσά για το μήνα Δεκέμβριο.

Για το χτίσιμο του αφορολογήτου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει κάτι και ότι τα στοιχεία θα αξιολογηθούν «διότι μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι έχει πέσει η κατανάλωση αλλά οι ηλεκτρονικές συναλλαγές έχουν αυξηθεί».

Επίσης, η κυβέρνηση μελετάει τη δημιουργία ενός προγράμματος επιδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρόμοιο με το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ».

 

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Μέσα Ιανουαρίου πληρωμές για την 5η επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ θα τρέξει νέο πρόγραμμα τον Μάρτιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA