Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε κανονισμό που επιτρέπει στα κράτη μέλη να επιστρέψουν 434 εκατομμύρια ευρώ στους ευρωπαίους αγρότες.

Το ποσό αυτό αφαιρέθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2020 από τις άμεσες πληρωμές των αγροτών στο πλαίσιο της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) για τη δημιουργία του φετινού αποθεματικού γεωργικής κρίσης.

Δεδομένου ότι το αποθεματικό κρίσης δεν χρησιμοποιήθηκε το οικονομικό έτος 2020, τα ποσά που αφαιρέθηκαν από τις άμεσες πληρωμές φέτος μπορούν να επιστραφούν στους γεωργούς από τα κράτη μέλη από την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Η έννοια του αποθεματικού γεωργικής κρίσης και ο μηχανισμός αποζημίωσής της συμφωνήθηκαν στη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ του 2013. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο οικονομικό έτος 2014. Η έκπτωση ισχύει μόνο για εισοδηματική στήριξη άνω των 2.000 ευρώ και δεν ισχύει ακόμη για την Κροατία για το οικονομικό έτος 2020.

Αυτό οφείλεται στη διαδικασία σταδιακής εισαγωγής των επιπέδων στήριξης μετά την ένταξη στην ΕΕ. Για την Κροατία, που εντάχθηκε στην ένωση το 2013, η στήριξη εισοδήματος στο πλαίσιο της ΚΑΠ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Επιστρέφονται 434 εκατ. ευρώ στους ευρωπαίους αγρότες

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!