Με ερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταγγέλλει, «τις μεγάλες ελλείψεις σε κτηνιάτρους και λοιπό βοηθητικό προσωπικό στις κρατικές κτηνιατρικές διευθύνσεις, την απουσία ψεκασμών σε περιοχές που διαχειμάζει το κουνούπι-ξενιστής, αλλά και ελέγχων σε όλα ανεξαιρέτως τα κοπάδια, και την ανυπαρξία προγραμματισμού αποζημιώσεων για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των απωλεσθέντων ζώων και του εισοδήματος, δεδομένου ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την ασθένεια».

Επίσης ζητά απαντήσεις σχετικά με τις ενέργειες που θα προβεί η Διοίκηση της ΠΚΜ, ώστε:

«Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι άμεσα και πλήρως, για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματος τους. Να απαλλαγούν από τα χαράτσια, τα χρέη και τους πλειστηριασμούς. Να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας, ειδικά διασφαλίζοντας την γρήγορη και έγκαιρη προμήθεια εμβολίων και τον δωρεάν εμβολιασμό των κοπαδιών. Να στελεχωθούν άμεσα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Π.Κ.Μ. με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό».

Επίσης ζητά να πληροφορηθεί και για το αν διασφάλισε η Διοίκηση της ΠΚΜ τους απαραίτητους ψεκασμούς, για την πρόληψη του συγκεκριμένου νοσήματος και άλλων ζωονόσων μεταδιδόμενων με τα κουνούπια.

viusid agro-βιοδιεγέρτης
ΚΛΙΚ ΕΔΩ
AgroPublic | 117792816 1652794661542812 9175996160401956341 n
AgroPublic | logo olokliro jpg
http://www.dikotylon.gr/
AgroPublic | MAX MAGNETIC.LOGO
http://www.metaqua.gr/
Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Άμεσες αποζημιώσεις κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!