Passion Honey

Ιούν 14, 2023
AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | passion honey
Το Passion Honey αγαπά τη φύση και την ποιότητα ζωής.
Και ναι λοιπόν … Μας διακατέχει το πάθος !!!
Η λέξη passion προέρχεται από την Ελληνική λέξη πάθος και θέλαμε να τη χρησιμοποιήσουμε, γιατί ως οικογένεια, είμαστε πάντα παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε, ιδιαίτερα όταν ασχολούμαστε με τη φύση και φυσικά με τις μέλισσες από τη στιγμή που τις «γνωρίσαμε»!
Με τις μελισσούλες μας να πετάνε με πάθος στην εύφορη Χαλκιδική !!!
Η έδρα του μελισσοκομείου μας  βρίσκεται στην ορεινή περιοχή του Χολομώντα Χαλκιδικής  στο Πανεπιστημιακό και πλούσιο δάσος του Ταξιάρχη και στη Σιθωνία Χαλκιδικής στην περιοχή Δραγουντέλι και Άγιος Παύλος  όπου και οι δυο, τελούν υπό την προστασία του Ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000.
AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | image 5
Και βιολογικά πιστοιποιμένοι !!! 
Το μελισσοκομείο μας είναι βιολογικά πιστοποιημένο από την BIO HELLAS, και οι ποικιλίες των μελιών είναι μόνο αυτές – που μας δίνει ο τόπος μας, δηλαδή η Χαλκιδική.
Η έμπνευσή μας προέρχεται από τις ίδιες τις μέλισσες και  τη μοναδική δομή της κοινωνίας των κυψελών τους!Όλοι οι μελισσοκομικοί χειρισμοί και πρακτικές μας, ακολουθούν τις αρχές της βιολογικής μελισσοκομίας…
Άλλωστε ο σεβασμός στη φύση είναι στάση ζωής για εμάς!
AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | imageedit 5 8603647098
AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | image 8

Μέλι- Προϊόντα κυψέλης

Το μέλι ως βασικό μας προϊόν, είναι 100% ανεπεξέργαστο και δεν υπόκειται σε καμία προσθήκη συντηρητικών, χρωμάτων ή αρωμάτων. Επίσης, το μέλι δεν περνάει από διαδικασία θέρμανσης, δεν φιλτράρεται , είναι ανεπεξέργαστο, με αποτέλεσμα να μη χάνονται οι ιδιότητες και οι θρεπτικές του ουσίες. Η γύρη, ο βασιλικός  πολτός και η πρόπολη, συλλέγονται, καθαρίζονται και στη συνέχεια συσκευάζονται και αποθηκεύονται σε βαθιά κατάψυξη.
Oι ποικιλίες των μελιών μας είναι συγκεκριμένες: βελανιδιά, φθινοπωρινή σουσούρα (ερείκη), πεύκο, λεβάντα,  καστανιά, έλατο, κούμαρο και ανθόμελο δάσους από αρωματικά φυτά και βότανα της  περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Passionhoney

Στην οικοτεχνία μας, δοκιμάζουμε και πειραματιζόμαστε καθημερινά …γιατί αυτό είναι το πάθος μας !!!

Τα προϊόντα που έχουμε δημιουργήσει είναι πολλά … όπως οι απλοί συνδυασμοί του μελιού με διάφορους ξηρούς καρπούς  και  super foods … ΄Εχουμε δημιουργήσει  την melenda – ένα προϊόν που τρως χωρίς τύψεις και το γνωστό σε πολλούς και τρομερά γευστικό, οξύμελι !
Το οξύμελι είναι ένα γλυκόξινο αρχαίο Ελληνικό άρτυμα από μέλι και ξύδι, το οποίο προέρχεται από συνταγή που αναφέρουν ο Ιπποκράτης, ο Διοσκουρίδης και ο Γαληνός. Προέκυψε από την έρευνα μας για Ελληνικές αρχαίες συνταγές που αφορούν τα προϊόντα μελιού, που βοηθούν τόσο στην υγεία του ανθρώπου, όσο και στη σωστή διατροφή .  Χρησιμοποιείται ως περίχυμα σε όλες τις σαλάτες, σε ψητά ή βρασμένα λαχανικά σε φαγητά, ως σάλτσα ή για μαρινάρισμα και για σιρόπι σε παγωτό, γιαούρτι, κρέμες.

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | imageedit 1 7170281864

AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | wax antiwringle %CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%81%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE 265x300 1
AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | 1beeday baby
Η υγεία του δέρματος είναι πολύ σημαντική για όλους και το δέρμα έχει ανάγκη από προστασία, ενυδάτωση και σωστή περιποίηση με όσο πιο φυσικά προϊόντα γίνεται για την αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων  και αναγκών…
Δημιουργήσαμε λοιπόν, μια μεγάλη γκάμα κεραλοιφώνκαι καλλυντικών με βάση δικό μας ακατέργαστο βιολογικό κερί σε συνδυασμό με έλαια βοτάνων , που φτιάχνουμε όπως σπαθόλαδο, χαμομηλέλαιο, λάδι λαδανιάς και λάδι πρόπολης, όπως γινόταν παλιά.
Τα βότανα τα βρίσκουμε σε αφθονία στον Χολομώντα. Επίσης,χρησιμοποιούμε πρόπολη από τα μελίσσια μας και αγουρέλαιο Χαλκιδικής. Όλες αυτές οι παρασκευές για να έχουν επιτυχημένο αποτέλεσμα, χρειάζονται μεράκι, αγάπη, γνώσεις,  διάβασμα, έρευνα, δοκιμές αλλά και ικανότητα να συνδυάζουμε τις παλιές συνταγές και εμπειρίες της γιαγιάς με τα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις.
 BeeDay  Γίνε μία ημέρα μελισσοκόμος – Χαλκιδική
Θέλοντας να μοιραστούμε μαζί σας αυτήν την μοναδική εμπειρία στο υπέροχο δάσος του Χολομώντα, και συνάμα να παντρέψουμε το μέλι μας με την γαστρονομία και τον τουρισμό, δημιουργήσαμε το επισκέψιμο μελισσοκομείο, το ονομάσαμε « BeeDay » και σας καλούμε να μας επισκεφθείτε! Θα σας μυήσουμε στον φανταστικό και τόσο πολύπλοκο τρόπο λειτουργίας της μελισσοκοινωνίας! Θα μάθετε για την τροφική αλυσίδα, πόσο σημαντική είναι η μέλισσα για την υγεία μας και πως θα βοηθήσουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον της βιοποικιλότητας της περιοχής. Σας βεβαιώνουμε ότι κανένας από εσάς δεν θα αρνηθεί να φορέσει την στολή του μελισσοκόμου και να τις επισκεφθεί στο δικό τους βασίλειο!
 
 
Υποστηρίζουμε και αγαπάμε τον τόπο μας…
Πιστεύουμε στις δυνατότητες της Ελληνικής Γης…

Passionhoney