Κατηγορία: Μελισσοκομία

Οι αισθήσεις των μελισσών

Οι αισθήσεις των μελισσών περιλαμβάνουν την Όραση, Όσφρηση, Γεύση και την Αφή. Επίσης οι μέλισσες είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται το διοξείδιο του άνθρακα, µε αισθητήρια όργανα που βρίσκονται στις κεραίες,…

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ για την υλοποίηση της Δράσης “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων” του Τομεακού Μελισσοκομικού Προγράμματος

Οι δυνητικοί δικαιούχοι οι οποίοι δεν δύνανται να πραγματοποιήσουν την ψηφιακή υποβολή της αίτησης συμμετοχής στη Δράση και την ανάρτηση των απαραίτητων δικαιολογητικών – παραστατικών, μπορούν να απευθύνονται στα κατά…

Συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος

Τα μείζονα θεσμικά θέματα που απασχολούν το σύνολο των Ελλήνων μελισσοκόμων, συζήτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων…

Α.Σ. Μολάων-Πακίων: Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου

Τον απολογισμό του επιχειρησιακού του προγράμματος για την περίοδο 2021-2022 παρουσίασε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων – Πακίων Ελαιουργικός σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στους Μολάους στις 3 Νοεμβρίου. Σε συνεργασία με…

Η ομάδα εργασίας του ΥΠΑΑΤ συνεδρίασε για πρώτη φορά

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την κατά το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή αναγκαίων μέτρων για την προστασία και ανάδειξη του Ελληνικού Μελιού με βάση τη χρήση ερευνητικών δεδομένων, διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός…

To success story του Έλληνα παραγωγού καφέ στην Κολομβία

Η πορεία προς την επιτυχία και η δημιουργία μιας κερδοφόρας επιχείρησης Πίσω από το success story του καλλιεργητή καφέ, Δημήτρη Χριστόπουλου, κρύβεται μια τυχαία γνωριμία, ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς και…