AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | MPISKOTA MELIOU GLIKIA KREMA photo

Υλικά

Για 20-22 μπισκότα

330 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
130 γραμμάρια μέλι ελάτου 
110 γραμμάρια ηλιέλαιο
90 γραμμάρια ανθρακούχο αναψυκτικό με γεύση λεμόνι-λάιμ
Για την γλυκιά κρέμα:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λάιμ
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Για την κρέμα στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά, το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και λάιμ και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
Τοποθετείτε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με απλή μύτη και την βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά μέχρι να φτιάξετε τα μπισκοτάκια.


Σε ένα άλλο κάδο μίξερ τοποθετείτε την ζάχαρη μαζί με το μέλι ελάτου, το ηλιέλαιο και το αναψυκτικό και με το σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτετε στο αλεύρι την μαγειρική σόδα και την σκόνη τζίντζερ, ανακατεύετε καλά και τα προσθέτετε σιγά-σιγά στον κάδο του μίξερ, ενώ ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μία μέτρια απλή μύτη μπροστά.
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί και κάνετε μικρά μπισκοτάκια με την σακούλα ζαχαροπλαστικής διαμέτρου περίπου 2 εκ. με μεγάλο κενό ανάμεσα τους καθώς θα απλώσουν την ώρα του ψησίματος.


Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο κελσίου για 7 λεπτά.
Όταν αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά και θα σκληρύνουν όσο κρυώνουν.
Μόλις κρυώσουν τελείως τοποθετείτε από πάνω την κρέμα, στολίζετε με λίγο ψιλοκομμένο λεμόνι και λάιμ και σερβίρετε.