Ένα άριστο μέλι, με χρώμα που κυμαίνεται από κεχριμπαρένιο ως το χρώμα του κόκκινου κρασιού ή του κονιάκ, και μια μοναδική πικάντικη γεύση μαζί με ένα θαυμάσιο άρωμα. Χαρακτηρίζεται από το υψηλό περιεχόμενό του στο ένζυμο διαστάση και στο αμινοξύ προλίνη. Έχει άριστες αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην υγεία του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Η υψηλή θρεπτική του αξία τονώνει τον οργανισμό.
Πρόσφατα μια επιστημονική μελέτη για τις βιολογικές ιδιότητες των ελληνικών ποικιλιών μελιού ανακάλυψε την παρουσία μιας χημικής ένωσης, μιας τριόλης, παρούσας μόνο στο μέλι θυμαριού που αυξάνει τις χημειοπροφυλακτικές ιδιότητές του, ειδικά κατά του καρκίνου του μαστού, της μήτρας και του προστάτη. Φαίνεται ότι το θυμαρίσιο μέλι είναι το δημοφιλέστερο μέλι στην Ελλάδα και έχει ιδιαίτερες αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και χημειοπροφυλακτικές ιδιότητές.
Ανάλογα με την καθαρότητά του και την περιεκτικότητα του σε νερό, κρυσταλλώνει μέσα σε 8 μήνες.
Πηγή: melissokomianet.gr, omse.gr