Συναγερμός για τον πρωτογενή τομέα.

Υψηλό κόστος παραγωγής, σταθερά χαμηλά οι τιμές των αγροτικών προιόντων, κάνένα μέτρο στήριξης και μια κοινή αγροτική πολιτική χωρίς σχεδιασμό.

Όλα αυτά, οδηγούν τους παραγωγούς στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών στην μείωση με δραματικά μεγάλο ρυθμό των καλλιεργούμενων στρεμμάτων, με άκρως επικινδυνες συνέπειες.

Το 49% των ερωτηθέντων εγχώριων παραγωγών δηλώνει απαισιόδοξο για το μέλλον, με οχτώ στους δέκα να εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για τα υψηλά κόστη παραγωγής και εφτά στους δέκα να ανησυχούν για τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος αλλά και το μέλλον των τιμών παραγωγού. Έξι στους δέκα θέτουν το θέμα της κλιματικής κρίσης και της έλλειψης εθνικής στρατηγικής εξίσου υψηλά στην κατάταξη των ανησυχιών, ενώ ένας στους δύο εκφράζει νευρικότητα για τον ξένο ανταγωνισμό.

Εφτά στους δέκα (67%) δηλώνουν ότι δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τη διευκόλυνση, τη βελτίωση ή την παρακολούθηση της αγροτικής δραστηριότητας.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Συναγερμός για τους αγρότες, υψηλό κόστος παραγωγής

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA