Με στόχο να αναδειχθεί και αξιοποιηθεί το ποιοτικό επίπεδο της φετινής ελαιοπαραγωγής αλλά και οι ορθές πρακτικές διάθεσης του ελαιολάδου από τα Συνεταιρικά και Ιδιωτικά Ελαιοτριβεία, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του, αποφάσισε να προκηρυχθούν διαγωνισμοί δυο χωριστοί διαγωνισμοί: για την ποιότητα και την διάθεση τους ελαιολάδου.

Συνοπτική ανακοίνωση για τους διαγωνισμούς αυτούς, υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ ενώ αναλυτικότερα οι όροι και διαδικασία θα ανακοινωθούν σε όσους στείλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι 08-1-2021, στο e-mailinfo@sedik.gr, σύμφωνα με το υπόδειγμα που υπάρχει στο www.sedik.gr

Στην οργάνωση των διαγωνισμών αυτών εκτός του ΣΕΔΗΚ έχουν προσκληθεί να μετάσχουν η Περιφέρεια Κρήτης, το Ινστιτούτο Ελιάς, το ΜΑΙΧ, Πανεπιστήμια και άλλοι ελαιουργικοί φορείς.

Στους διαγωνισμούς αυτούς μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν Συνεταιρικά και Ιδιωτικά Ελαιοτριβεία των Δήμων Μελών του ΣΕΔΗΚ που αποδέχονται τις διαδικασίες των διαγωνισμών.

AgroPublic | foto vraveiaΣτον διαγωνισμό ποιότητας στόχος είναι να επιβραβευτεί η ποιότητα ελαιολάδου σχετικά μεγάλων περιοχών και γιαυτό με τον διαγωνισμό αυτό θα βραβευτούν μεγάλες παρτίδες ελαιολάδου 20-100 τόνων ενώ τα δείγματα θα ληφθούν από επιτροπές και θα αξιολογηθούν με χημική ανάλυση και οργανοληπτική αξιολόγηση

Στον διαγωνισμό διάθεσης, στόχος είναι να επιβραβευτούν ορθές διαδικασίες που εξασφαλίζουν διαφάνεια και ανταγωνιστικότητα των αγοραστών και καλύτερα αποτελέσματα ως προς τις τιμές παραγωγού. Γι αυτό και θα βραβευτούν Συν/κές οργανώσεις και Ιδιωτικές Επιχειρήσεις οι οποίες εφαρμόζουν διαγωνισμούς και δημοπρασίες, η απευθείας αγορά με διαφανείς, δημοσιευμένες και κοινές για όλους τιμές, καθώς και με σαφή και γνωστή κλιμάκωση της διαφοροποίησης τους, αναλόγως ποιότητας.

Η αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων θα γίνει από επιτροπές ειδικών επιστημόνων τα ονόματα των όποιων δεν θα ανακοινωθούν πριν από την απονομή των διακρίσεων.

Τα βραβεία θα είναι καλαίσθητες πλακέτες με την ΧΡΥΣΗ, ΑΡΓΥΡΗ και ΧΑΛΚΙΝΗ Μινωική Ελιά και Έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρος και μπορεί να είναι περισσότερα του ενός ή και κανένα σε κάθε βαθμίδα και θα απονεμηθούν σε ειδικές εκδηλώσεις, εάν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέπουν ή εικονικές ( μέσω διαδικτύου) και θα λάβουν ευρεία δημοσιότητα.

Οι άνθρωποι αντέδρασαν σε αυτήν την ιστορία.
Σχόλια σε: ΣΕΔΗΚ : Διαγωνισμοί για την ποιότητα και διάθεση του ελαιολάδου
 • 7 Ιανουαρίου, 2021

  Μας ενδιαφέρει η συμμετοχή. Εκπροσωπώ την Πέρδικα Θεσπρωτίας. Ελαιοπαραγωγικό μέρος στην ΒΔ Ελλάδα. Τι χρειάζεστε ακριβώς?

  Απάντηση
  • 7 Ιανουαρίου, 2021

   Συνοπτική ανακοίνωση για τους διαγωνισμούς αυτούς, υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ ενώ αναλυτικότερα οι όροι και διαδικασία θα ανακοινωθούν σε όσους στείλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι 08-1-2021, στο e-mail: info@sedik.gr, σύμφωνα με το υπόδειγμα που υπάρχει στο http://www.sedik.gr

   Απάντηση

Write a response

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA