Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, παρουσίασε πρωτότυπα ρομπότ που μπορούν να επιθεωρούν μεμονωμένα φυτά σε χωράφια, προκειμένου να βοηθήσουν τους αγρότες να βελτιώσουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών.

Τα ρομπότ κινούνται μέσα στα χωράφια πάνω σε ψηλούς, όρθιους πυλώνες, προκειμένου να μπορούν να περνούν πάνω από φυτά χωρίς να τα ενοχλούν. Ο στόχος είναι η συλλογή μεγάλων όγκων δεδομένων σχετικά με την ανάπτυξη των καλλιεργειών.

Το έργο ονόμάζεται Project Mineral και είναι μέρος της εταιρείας X της Alphabet, η οποία εργάζεται πάνω σε ριζοσπαστικές και καινοτόμες τεχνολογίες.

AgroPublic | mineral google 1

Σε σχετική δημοσίευση στο blog της εταιρείας, ο επικεφαλής του έργου, Έλιοτ Γκραντ, δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι τα νέα εργαλεία θα συμβάλλουν στη μεταμόρφωση της γεωργικής βιομηχανίας». Στόχος της ομάδας, όπως αναφέρθηκε, είναι να καλυφθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου για τροφή και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των καλλιεργειών.

Ωστόσο, τα σημερινά εργαλεία δεν παρέχουν στους αγρότες το είδος των πληροφοριών που χρειάζονται. «Πώς θα ήταν αν το κάθε φυτό μπορούσε να παρακολουθείται και να λαμβάνει ακριβώς τη διατροφή που χρειάζεται;» έγραψε ο Γκραντ. «Πώς θα ήταν μπορούσαμε να εξιχνιάσουμε τις γενετικές και περιβαλλοντικές κινητήριες δυνάμεις πίσω από τις συγκομιδές;».

Ενώ οι αγρότες μπορεί να έχουν πληροφορίες σχετικά με την περιεκτικότητα του εδάφους ή τον καιρό, το ρομπότ σχεδιάστηκε για να βλέπει πώς αναπτύσσονται και ανταποκρίνονται στο περιβάλλον τους τα φυτά», εξηγεί η εταιρεία.https://platform.twitter.com/embed/index.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1265319103830491136&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fwww.ert.gr%2Feidiseis%2Fepistimi%2Frompot-poy-epitheoroyn-kalliergeies-paroysiase-i-alphabet-tis-google%2F&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px

«Τα τελευταία χρόνια, το ρομπότ έχει χρησιμοποιηθεί σε καλλιέργειες φράουλας στην Καλιφόρνια και σόγιας στο Ιλινόι, συλλέγοντας εικόνες υψηλής ποιότητας για κάθε φυτό και μετρώντας κάθε καρπό», αναφέρει η εταιρεία. Το ρομπότ μπορεί επίσης να καταγράψει πληροφορίες όπως το ύψος των φυτών, η επιφάνεια των φύλλων τους και το μέγεθος των καρπών τους. Όλα αυτά τα δεδομένα εισάγονται σε ένα σύστημα μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό μοτίβων και πληροφοριών χρήσιμων για τους αγρότες.

Η Mineral συνεργάζεται ήδη με κτηνοτρόφους και αγρότες στην Αργεντινή, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα ή σχέδιο για την κυκλοφορία του ρομπότ στο εμπόριο.

ΠΗΓΗ: BBC

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Ρομπότ που επιθεωρούν καλλιέργειες παρουσίασε η Alphabet της Google

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!