Ο κ.Κρητικός σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής ερώτησης με Α.Π. 7148/9/6/2020 προς τον Υπουργό Εσωτερικών, του παρέδωσε, χθες 2 Ιουλίου, εμπεριστατωμένη μελέτη των συνεργατών του με τίτλο: “Φάκελος Τεκμηρίων: Άγιος Δημήτριος Ζάρακος του Δήμου Ευρώτα, 4 Ιουνίου 1944. Ένα μαρτυρικό χωριό”, προκειμένου να τεκμηριωθεί το αίτημα και να ενταχθεί στο Δίκτυο Μαρτυρικών Χωριών ο Άγιος Δημήτριος Ζάρακος του Δήμου Ευρώτα.

Για να συνταχθεί ο φάκελος, πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα στην τοπική και πανελλήνια βιβλιογραφία, σε ελληνικά αρχεία, αλλά το κυριότερο στα ίδια τα γερμανικά αρχεία της εποχής, τα οποία βρίσκονται στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων είναι ταυτόχρονα πρόεδρος των Μαρτυρικών πόλεων και χωριών και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής του Υπουργείου, η οποία θα εγκρίνει το σχετικό αίτημα του Δήμου, προκειμένου να εκδοθεί στη συνέχεια το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα.

Ο κ.Κρητικός ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ευρώτα κ.Δήμο Βέρδο για τη συνεργασία που είχε όλο αυτό το διάστημα με τους συνεργάτες του, όπως επίσης τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ.Αθανάσιο Παπαδόπουλο για την άριστη συνεργασία και στήριξη!

Ο κ.Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε τον κ.Κρητικό για το ιστορικό υλικό και την έρευνα που του παρέδωσε και κάλεσε να τον επισκεφτούν όλοι οι πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες μαζί για να προχωρήσει η διαδικασία!

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Παράδοση μελέτης στον Υπουργό Εσωτερικών για ένταξη του Άγιου Δημήτριου Ζάρακος στο δίκτυο Μαρτυρικών Χωριών

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!