Διώξεις σε εργαζόμενους ύστερα από ποινηκοπίηση περσινής απεργίας

Ανακοίνωση Τύπουτου Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ΠΑΜΕ ενάντια σε παράνομες απολύσεις, μηνύσεις και ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές ενέργειες κατά των εργαζομένων.

Δόλιες πρακτικές της εργοδοσίας


Με Ανακοίνωση Τύπου, Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εξέφρασε την Αλληλεγγύη του στους Εργαζόμενους της “Αφοί Βλάχου”, το Συνδικάτο Τύπου-Χάρτου και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Αν. Αττικής που διώκονται για τις Απεργιακές κινητοποιήσεις που οργάνωσαν ενάντια στις απολύσεις της εταιρίας το 2019.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση, η εταιρεία “Αφοί Βλάχου” συνεχίζει να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με την ποινικοποίηση της απεργίας του 2019 και τις μηνύσεις ενάντια σε 4 εργαζόμενους. Συγκεκριμένα την Τρίτη 30/6, καλούνται για απολογία στον ανακριτή , ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Αν. Αττικής, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και δύο ακόμη εργαζόμενοι μέλη της σωματειακής επιτροπής υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει


Οι εργαζόμενοι της εταιρίας στην Συνέλευσή τους αποφάσισαν να απαντήσουν στις τρομοκρατικές πρακτικές της εταιρίας  με 4ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας την Τρίτη 30/6 και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους εάν δεν αποσύρει η εργοδοσία άμεσα τις ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές ενέργειες και τις μηνύσεις και δεν αποδεχτεί να συζητήσει με την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων  για τα αιτήματά τους. 

Οι χώροι δουλειάς να μην μετατραπούν σε «γκέτο» με εργαζόμενους χωρίς φωνή, χωρίς δικαιώματα.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Αγώνα των εργαζομένων της “Αφοί Βλάχου” και απαιτεί την άμεση απόσυρση των μηνύσεων.

Agro Public

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :