Σύμφωνα με την ανάρτηση του Βουλευτή Λακωνίας, ο Νεοκλής Κρητικός αναφέρει:

Συνεργασία Δήμου Σπάρτης & Πανεπιστημίου Πελοποννήσο✌️

 “Εξαιρετικές οι προοπτικές συνεργασίας, η οποία θα δώσει ευκαιρίες στους φοιτητές του Πανεπιστημίου να αξιοποιήσουν τις δομές του Δήμου και να συμμετάσχουν στις δράσεις του.

Μετά τον χαιρετισμό μου ενεχείρισα στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Κατσή την επιστολή που απέστειλα στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Σε τροχιά διεκδίκησης της ίδρυσης νέου Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Σπάρτη και ο Νεοκλής Κρητικός αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία προς τον σκοπό αυτό.

Αναλυτικά, ο Ν. Κρητικός επισημαίνει στη Ν. Κεραμέως: «Σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσα στις 27 Απριλίου με θέμα “Πρόταση Ίδρυσης ΤΕΦΑΑ Σπάρτης” επανέρχομαι για να αναδείξω και μία ιστορική διάσταση στην πρότασή μας. Άλλωστε αυτό που δίνει νόημα στις δράσεις μας και τις παρεμβάσεις μας είναι το ιστορικό νήμα που πιάνουμε από το παρελθόν, κουβαλάμε στο παρόν και δίνουμε στις νεότερες γενιές στο μέλλον.

Ο Αριστοτέλης είπε: “Δεῖ γὰρ τὴν μὲν τέχνην χρῆσθαι τοῖς ὀργάνοις, τὴν δὲ ψυχὴν τῷ σώματι”, δηλαδή “Πρέπει η μεν τέχνη να χρησιμοποιεί όργανα, η δε ψυχή το σώμα”. Συνεπώς πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους, αλλά και σε όλους τους πολίτες να ασκούν το σώμα τους, αλλά και να ακολουθούν οδηγίες από γυμναστές.

Επίσης ο Διογένης ο Λάερτιος μας μεταφέρει πάλι την απάντηση του Αριστοτέλη για το τι είναι ελπίδα: “Ερωτηθείς τι έστιν ελπίς”, “Εγρηγορότος”, είπεν, “ενύπνιον”, δηλαδή ελπίδα είναι το “όνειρο ενός ξύπνιου”».

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Κρητικός:”Συνεργασία Δήμου Σπάρτης & Πανεπιστημίου Πελοποννήσου”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!