Το Μέρα25 στην “Μάχη” μαζί με την Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων Δήμου Ευρώτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΜέΡΑ25 Λακωνίας στηρίζει την Ανεξάρτητη Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων του Δήμου Ευρώτα εναντίον της υλοποίησης του έργου των ΧΥΤΥ στη Σκαλα στις 8μμ. και την συμβολική συγκέντρωση που διοργανώνουν στη Γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα, σήμερα στις 8 μμ.

Εν όψει κιόλας της εκδίκασης της υπόθεσης της προσφυγής εναντίον του “έργου” από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 24 Ιουνίου, ας δείξουμε όλοι μας ότι υπερασπιζόμαστε δυναμικά την περιοχή μας, τη Λακωνία.

Υπενθυμίζουμε ότι το “έργο” αυτό, που θα ηταν 500 μ μόλις από τον ποταμό Ευρώτα, 3 χλμ από την κατοικημένη περιοχή της Σκάλας, δίπλα σε 50.000 στρέμματα αγροτεμαχίων, στις πηγές νερού άρδευσης και ύδρευσης της περιοχής, κατά 62% μέσα στην προστατευομενη περιοχή Natura, έχει ήδη κριθεί ακατάλληλο και από την πλέον πρόσφατη γεωλογική μελέτη, από τον πιο έγκυρο ειδικό γεωλόγο – ερευνητή.

Το υπέδαφος δε επί του οποίου επρόκειτο να γίνει το “εργο” είναι πλήρως διαπερατό, οπότε και η όποια μόνωση, σε ελάχιστη διάσχιση που θα συμβεί από πολύ χαμηλή σεισμική δραστηριότητα, λόγω της διαπερατότητας του υπεδάφους, θα οδηγούσε τα λύματα των 80.000 τόνων απορριμμάτων κατευθείαν στον Ευρώτα.

Ας μην επιτρέψουμε κάτι τετοιο να συμβεί ενάντια σε κάθε επιστημονική και κοινωνικά υπεύθυνη λογική.

Μέρα25 Λακωνίας

AgroPublic

Αγροτικά Νέα της Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Translate :