Σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου 2020, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, παρουσία συνεργατών του, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «Major Cities of Europe», Giorgio Prister. Το δίκτυο Major Cities of Europe (MCE) είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1982 και αποτελεί, ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς, των σημαντικότερων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πολλών Ευρωπαϊκών πόλεων αλλά και οργανισμών σε θέματα νέων τεχνολογιών και καινοτόμων υπηρεσιών.

Στο δίκτυο του MCE, περιλαμβάνονται 60 πόλεις που ενδιαφέρονται να μοιραστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες, ενώ ο αριθμός των συνεργαζόμενων φορέων, πανεπιστημίων, ινστιτούτων, επιστημόνων, αυτοδιοικητικών κ.ά πλησιάζει τους 400.

Ενδεικτικά μέλη του δικτύου είναι οι Δήμοι: Αμβούργο, Δουβλίνο, Όσλο, Βαρκελώνη, Βοστώνη, Μπέρμινχαμ, Βερολίνο, Τεργέστη, Ουψάλα, Ρώμη, Ζυρίχη, Γενεύη, Τρίκαλα, Γένοβα, Αϊντχόβεν, Λειψία, Λιβόρνο, Πράτο, κ.ά.

Σημαντική προτεραιότητα του Δήμου, είναι η ένταξη της Καλαμάτας σε ευρωπαϊκά δίκτυα πόλεων με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη και εισαγωγή καινοτόμων και προηγμένων τεχνολογιών και πρακτικών «smart cities» έτσι ώστε να επιτευχθεί ο μετασχηματισμός και εκσυγχρονισμός της πόλης μας σε πολλά επίπεδα.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Καλαμάτας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού «Major Cities of Europe»

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!