“Λακωνία: Πρωτοβουλία Δαβάκη για την θέση των εσπεριδοειδών στην νέα ΚΑΠ


Με εκπροσώπους των Λακώνων εσπεριδοπαραγωγών συναντήθηκε την Πέμπτη 28/1, στις εγκαταστάσεις του «Λακωνία», ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο την διαμόρφωση κοινής θέσης για τα εσπεριδοειδή στη νέα ΚΑΠ.

Παρόντες ήταν, ο Πρόεδρός του «Λακωνία», Δημήτρης Δημάκος, ο Πρόεδρος του ΑΣΠΕΣ Χρήστος Μπουγάδης, ο Αντιπρόεδρος του ΑΣΕ Σκάλας Νίκος Κρητικάκος και ο Πέτρος Μπλέτας, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του «Λακωνία» Αντώνης Δικαιάκος και ο γεωπόνος Φάνης Λάζαρης. Συμμετείχαν επίσης και μέλη των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Δαβάκης: «Μέχρι το τέλος του χρόνου που διανύουμε, η Χώρα μας οφείλει να υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την τελική της πρόταση σχετικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) για το διάστημα 2021 – 2027.

Το περιεχόμενο της εθνικής μας πρότασης και το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής διαδικασίας διαβούλευσης, θα επηρεάσουν άμεσα τον προγραμματισμό των αγροτών μας σε ένα κρίσιμο για αυτούς σύνολο ζητημάτων, όπως τα ιστορικά δικαιώματα, τα προγράμματα νέων αγροτών, ο ακριβής προσδιορισμός του πραγματικού αγρότη, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, η ρύθμιση των επιδοτήσεων και άλλα πολλά.

Για τον λόγο αυτό ανέλαβα την πρωτοβουλία να συναντηθώ με εκπροσώπους των Λακώνων παραγωγών εσπεριδοειδών για μια ουσιαστική συζήτηση με στόχο τη συγκρότηση μίας ολιστικής πρότασης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία και τελικά θα διαμορφώσει τον εθνικό φάκελο».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο βουλευτής επικοινώνησε με τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου και προγραμμάτισε συνάντηση εργασίας μαζί του.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Λακωνία: Πρωτοβουλία Δαβάκη για την θέση των εσπεριδοειδών στην νέα ΚΑΠ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.