fmc altacor 728x90

Σας παρακαλούμε, μην μείνετε αδιάφοροι. Υπερασπιστείτε μαζί μας τα ζώα της Ελλάδας.

Κόμμα για τα Ζώα: φιλοζωικες… καμπανεσ για τον ελληνικο τουρισμο!

Τους επίδοξους επισκέπτες της πατρίδας μας προειδοποιεί με «ταξιδιωτική οδηγία» το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα. Σε ανακοίνωσή του, που εξέδωσε στα ελληνικά και στα αγγλικά επ’ ευκαιρία της Ημέρας του Περιβάλλοντος, επισημαίνεται πως «ο ελληνικός παράδεισος είναι κόλαση για τα ζώα».

Σύμφωνα με το κόμμα, στα «μελανά σημεία» της πατρίδας μας συγκαταλέγονται η μαζική δολοφονία θηλαστικών από τους αλιείς, οι ζωοθυσίες, η κακομεταχείριση των ιπποειδών για τουριστικούς λόγους και τα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα, μια «ελληνική τραγωδία, στην οποία όλοι οι ευαίσθητοι ντόπιοι και επισκέπτες συμμετέχουμε αναγκαστικά». Υπογραμμίζεται επίσης η απουσία φυτοφαγικής κουλτούρας στη χώρα και το γεγονός πως στη σημερινή Ελλάδα «η μεσογειακή διατροφή θεωρείται μια δυσάρεστη ανάμνηση».

Όσοι τουρίστες, παρ’ όλα αυτά «επιμένουν να μας επισκεφθούν», παροτρύνονται να αναρτούν στο διαδίκτυο τις πράξεις κακοποίησης των ζώων που συναντούν, να ενημερώνουν για αυτές τις παρέες τους και να διαμαρτύρονται στα προξενεία, τον τουριστικό τους πράκτορα, το ξενοδοχείο και τις τοπικές ελληνικές αρχές.

Η ανακοίνωση

Όπως επισημαίνεται από το Κόμμα για τα Ζώα η ανακοίνωσή του διανεμήθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη και στον Κόσμο, μέσω των «αδερφικών του κομμάτων»,. Πράγματι σήμερα λειτουργούν πάνω από είκοσι φιλοζωικά κόμματα, που διαθέτουν ευρωβουλευτές, βουλευτές και περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους σε πολλά κράτη, κυρίως της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ταξιδιωτική Οδηγία προς όσους αγαπάτε τα ζώα και θέλετε να έρθετε στην Ελλάδα

“Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελεί ιδεώδη τόπο διακοπών. Η ιστορία, η ομορφιά της φύσης, η ψυχαγωγία, η ηλιοφάνεια και ο πολιτισμός συνδυάζονται μοναδικά, με έναν τρόπο που αξίζει να τον γνωρίσει κανείς. Αλλά υπάρχουν και μελανές κηλίδες.

Στις θάλασσές μας, οι αλιείς καταδιώκουν επίμονα και με μοχθηρία τα θαλάσσια θηλαστικά, που τα θεωρούν ανταγωνιστές για τα -ολοένα και πιο δυσεύρετα- αλιεύματα. Δελφίνια, φάλαινες, φώκιες, ξεβράζονται κατά δεκάδες στις ακτές μας, άγρια δολοφονημένα και ακρωτηριασμένα.

Σε πολλά τουριστικά νησιά (Σαντορίνη, Ρόδος, Ύδρα κ.ά) τα ιπποειδή θεωρούνται αχθοφόροι ή μεταφορικά μέσα για την τουριστική βιομηχανία. Η ζωή τους είναι συνώνυμη με εξαντλητικά ωράρια εργασίας, υποσιτισμό και αφυδάτωση, ξυλοδαρμό, πολύωρη έκθεση στον καυτό ήλιο, ασθένειες και κακοποίηση.

Οι τοπικές και εθνικές αρχές κάνουν τα «στραβά μάτια» στα μαρτύριά τους, που τα θεωρούν την άλλη όψη της τουριστικής ανάπτυξης. Παρά τη νομοθεσία που τις απαγορεύει ρητά, στην Ελλάδα εξακολουθούν να γίνονται τελετουργικές ζωοθυσίες. Υπό τις ευλογίες των θρησκευτικών και πολιτικών αρχών, αρνιά, ταύροι, κότες και μοσχάρια δολοφονούνται χωρίς αναισθησία, αφού διαπομπευθούν, τρομοκρατηθούν και βασανιστούν επί ώρες. Σε πολλά πανηγύρια, όπως σε εκείνα της Λέσβου, το αίμα των ζώων αυτών θεωρείται από τους παρευρισκόμενους ευλογία και φυλακτό.

Σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκατομμύρια αδέσποτα ζώα, κυρίως σκύλοι και γάτες, ζουν βασανιστικές ζωές υπό το αδιάφορο βλέμμα της κοινωνίας και των πολιτικών της χώρας. Τραυματίζονται, ακρωτηριάζονται, δολοφονούνται, βασανίζονται, καταδιώκονται, κακοποιούνται, ισοπεδώνονται στην άσφαλτο κατά χιλιάδες. Πρόκειται για μια διαρκή ελληνική τραγωδία, στην οποία οι ευαίσθητοι ντόπιοι και επισκέπτες συμμετέχουμε αναγκαστικά, σχεδόν καθημερινά.

Στην ελληνική ύπαιθρο θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αιχμάλωτα άγρια ζώα, κυνηγετικά τρόπαια σε κοινή θέα και όργιο ανεξέλεγκτου κυνηγιού. Στα περισσότερα εστιατόρια και ξενοδοχεία η μεσογειακή διατροφή θεωρείται μια δυσάρεστη ανάμνηση. Οι φυτοφαγικές επιλογές σπανίζουν και η μη κατανάλωση ζωικών προϊόντων θεωρείται κακόβουλη ιδιοτροπία.

Ο ελληνικός παράδεισος είναι κόλαση για τα ζώα. Εάν, παρ’ όλα αυτά, επιμένετε να έρθετε στην πατρίδα μας, σας παρακαλούμε, μην μείνετε αδιάφοροι. Αναρτήστε όσα είδατε στο διαδίκτυο και ενημερώστε τις παρέες σας. Διαμαρτυρηθείτε στις αρχές, στο προξενείο της χώρας σας, στον ξενοδόχο και στον τουριστικό σας πράκτορα. 

Υπερασπιστείτε μαζί μας τα ζώα της Ελλάδας.”

ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://agropublic.gr
fmc altacor 728x90
Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Ο ελληνικός παράδεισος είναι κόλαση για τα ζώα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Επισύναψη εικόνων - Υποστηρίζονται μόνο PNG, JPG, JPEG και GIF.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βρείτε μας στο FB:

Εγγραφείτε στο NEWSLETTER:

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!