“Την κατάργηση της ρύθμισης του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, με την οποία η ΠΟΠ “Ελιά Καλαμάτας” θεωρείται ως συνώνυμο της ποικιλίας “Καλαμών”, ζητεί -μεταξύ άλλων- με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. 

Συγκεκριμένα, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του σώματος και μετά από συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο αιτείται από την κυβέρνηση:

  • Να καταργηθεί η “ρύθμιση Αποστόλου” ως αντιφατική, μη εφαρμόσιμη και ισοπεδωτική.
  • Να διατηρηθεί και να επεκταθεί η γεωγραφική και ποσοτική βάση της ζώνης ΠΟΠ σε ολόκληρη τη Νότια Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Ηλεία) όπου και υπάρχουν κοινά εδαφολογικά, κλιματολογικά και ιστορικοκοινωνικά χαρακτηριστικά.
  • Να υπάρξει εθνική πολιτική προστασίας και προώθησης της βρώσιμης ελιάς και στο επίπεδο της παραγωγής και στο επίπεδο της επεξεργασίας και της εμπορίας, με στόχο την αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και την στήριξη της τιμής στον παραγωγό.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, συναντάται την ερχόμενη Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, προς τον οποίον θα θέσει -μεταξύ άλλων- και το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Π.Σ. Πελοποννήσου: Κατάργηση της ρύθμισης Αποστόλου για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!