Χιλιάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους καταφτάνουν σήμερα στην Πύλη του Βραδεμβούργου, στο κέντρο του Βερολίνου.

Η μαζική κινητοποίηση των αγροτών γίνεται προκειμένου να συμμετάσχουν σε μεγάλη διαδήλωση κατά της δέσμης μέτρων για την αγροτική παραγωγή που παρουσίασε η γερμανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες διαμαρτύρονται κυρίως για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στην χρήση φυτοφαρμάκων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και των αποθεμάτων νερού.

Είναι ενδεικτικό ότι στα μέτρα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και οριστική κατάργηση της χρήσης του παρασιτοκτόνου γλυφοσάτη από το 2023.

AgroPublic | 808x539 cmsv2 a000d413 d5e8 52a9 99ea 6c33fe19d827 4324576

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαδήλωσης, στο Βερολίνο αναμένονται περισσότερα από 5.000 αγροτικά οχήματα και τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές που καταφθάνουν στην πρωτεύουσα από όλη την Γερμανία.

Στους αυτοκινητοδρόμους κοντά στο Βερολίνο είχαν σχηματιστεί ήδη από χθες το βράδυ κομβόι έως και 20 χιλιομέτρων, ενώ η κυκλοφορία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης διεξάγεται με εξαιρετική δυσκολία.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Γερμανία: Χιλιάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους στο κέντρο του Βερολίνου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.