Σε 3.250.000 ευρώ εκτιμάται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου η απαιτούμενη δαπάνη, αφ’ ενός για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου στον Δήμο Κορινθίων και αφ’ ετέρου για έργα προστασίας από ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα στις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου.

Συγκεκριμένα, η εκτιμώμενη πίστωση για την αποκατάσταση των πληγεισών υποδομών ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ, ενώ αυτή που αφορά στην αποκατάσταση των υποδομών αποτροπής φυσικών καταστροφών φθάνει το 1.750.000 ευρώ.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην υπηρεσιακή εισήγηση, οι εκτάσεις που επλήγησαν από την πυρκαγιά στο Γαλατάκι και τα Αθίκια αποτελούν τμήμα της λεκάνης απορροής πολλών υδατορεμάτων και παραχειμάρρων.

Παράλληλα τονίζεται ότι ως συνέπεια της καταστροφής της βλάστησης από τος φλόγες αναμένεται η αύξηση των πλημμυρών και της διάβρωσης στις πυρόπληκτες περιοχές.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Έργα 3,2 εκ ευρώ εκτιμά η Περιφέρεια ότι απαιτούνται στην πυρόπληκτη περιοχή του Δ.Κορινθίων

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!