Σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι:

Λιανικό εμπόριο βιβλίου, εφημερίδων και γραφικής ύλης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικού εξοπλισμού, ανθέων, ΚΤΕΟ, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων και καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας.

  Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

Ωστόσο, υπάρχουν και αυστηρά πρόστιμα για τους απείθαρχους.   Επιπλέον, υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας και για τους εργαζόμενους σε: · Μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί · Σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, στα τμήματα που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα · Ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα · Κομμωτήρια και Κέντρα Αισθητικής.  

Επίσης, η αναλογία των τετραγωνικών μέτρων ως προς τους παρευρισκόμενους στους χώρους, η απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας, η τήρηση καταλόγου που αφορά στα ραντεβού των πελατών, όπου  απαιτείται και τα ατομικά μέσα προστασίας (μάσκα και υγιεινή των χεριών).

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου ότι τα καταστήματα τροφίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ τα Σάββατα μέχρι τις 9 Μαΐου, ενώ όσον αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής το ωράριό τους μπορεί να διαμορφωθεί από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τα Σάββατα.

 Στα γραφεία, η απόσταση ορίζεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ. και απόσταση ενάμισι μέτρο, ενώ οφείλουν να αναρτήσουν στην είσοδο πινακίδα για τον επιτρεπόμενο εντός του χώρου ατόμων.  

Στους εξωτερικούς χώρους εστίασης, η απόσταση να είναι στα δύο μέτρα μεταξύ των ατόμων και θα πρέπει να βρίσκεται ένας πελάτης ανά 3 τ.μ. και ως τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.   Στα σούπερ μάρκετ, η απόσταση ορίζεται στο ενάμισι μέτρο και θα πρέπει να υπάρχει απόσταση ενός πελάτη ανά 15 τ.μ.

 Τελευταία ημέρα σήμερα για την αποστολή SMS για τις μετακινήσεις.

Όπως είχε δηλώσει στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Από την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών. Καταργούνται, με άλλα λόγια, η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS. Θα εξακολουθήσουν, όμως, να ισχύουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας μας». Η απελευθέρωση της κυκλοφορίας από νομό σε νόμο αναμένεται να ισχύσει από τις 18η Μαΐου, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.  

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Επιστροφή στη νέα κανονικότητα με την μερική άρση των έκτακτων μέτρων

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!