Παρουσιάζονται σε εκδήλωση στη Σπάρτη από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου, Μονεμβασίας

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διαχειριστικές δράσεις για την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης).

Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 3:00 το μεσημέρι, διοργανώνεται από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας για Δράσεις Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών και Οικοτόπων».

Στην εν λόγω εκδήλωση θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των υπό υλοποίηση δράσεων που χρηματοδοτούνται από την πιο πάνω Πράξη και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Μεταξύ άλλων θα γίνει προκαταρκτική αξιολόγηση της κατάστασης διατήρησης των αμμοθινικών οικοσυστημάτων Ελαφονήσου και Λακωνικού κόλπου για την υποστήριξη διαχειριστικών δράσεων, ενώ θα παρουσιαστούν και οι δράσεις βελτίωσης καθεστώτος διατήρησης των προστατευόμενων ειδών ιχθυοπανίδας Squalius keadicus (Κινδυνεύον) και Pelosgus laconicus (Κρισίμως Κινδυνεύον) στη λεκάνη του Ευρώτα. Επίσης, θα αναδειχθεί η σημασία και οι προοπτικές της ένταξης της ευρύτερης περιοχής «Όρους Πάρνωνα – Κάβου Μαλέα» στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας του Προγράμματος Ανθρωπος και Βιόσφαιρα MAB/UNESCO.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα προληπτικά μέτρα προφύλαξης για τον Covid-19.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

lakonikos.gr

AgroPublic | viusid

AgroPublic | olivenet logo3 300x109 2
AgroPublic | logo olokliro jpg

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Εκδήλωση για την προστασία της βιοποικιλότητας στη Λακωνία

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!