Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Λακωνίας ανακοινώνεται η επείγουσα ενημέρωση του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου του ΥΠΑΑ & Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία αποστέλλονται σε ιδιώτες ταχυδρομικά πακέτα μικροποσοτήτων σπόρων από τρίτες χώρες ιδιαίτερα από Κίνα, Σιγκαπούρη, Ταιβάν, Βανουάτου και Μαλαισία χωρίς να έχει προηγηθεί παραγγελία.


Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί σε Κράτη Μέλη της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία και Κάτω χώρες), στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στις ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένοι «ύποπτοι» σπόροι αποστέλλονται αυτόκλητα στους ιδιώτες, δεν συνοδεύονται από πιστοποιητικό φυτοϋγείας, το είδος και η προέλευση τους είναι άγνωστα, ενώ στην συσκευασία τους δεν αναγράφεται ότι πρόκειται για σπόρους.

Εφιστούμε την προσοχή του κοινού στην περίπτωση παραλαβής τέτοιων ταχυδρομικών πακέτων, να παραδίδονται αυτά χωρίς καμία καθυστέρηση μαζί με τη συσκευασία αποστολής τους στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Υπηρεσίας μας.


Τέλος οι ιδιώτες που λαμβάνουν πακέτα ύποπτων σπόρων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους φυτεύουν ή να τους πιάνουν με γυμνά χέρια, δεδομένου ότι το φυτοϋγειονομικό καθεστώς των σπόρων είναι άγνωστο και υπάρχει κίνδυνος διασποράς επιβλαβών για τα φυτά οργανισμών καραντίνας.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: ΔΑΟΚ Λακωνίας: “Προσοχή σχετικά με την αποστολή σε ιδιώτες ταχυδρομικών πακέτων μικροποσοτήτων σπόρων από τρίτες χώρες”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!