Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη γεωργία με βάση το Blockchain

Στις 18 Νοεμβρίου, ο πάροχος λύσεων blockchain BlockApps ξεκίνησε ένα δίκτυο παρακολούθησης καλλιεργειών βασισμένο σε blockchain που ονομάζεται “TraceHarvest” – και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, η Bayer, συγκαταλέγεται στους πρώτους χρήστες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η TraceHarvest παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίζουν τον κύκλο ζωής των γεωργικών προϊόντων ξεκινώντας από την πηγή των σπόρων, μέχρι τον καθορισμό των ευθυνών κάθε μέρους που συμμετέχει στην αλυσίδα εφοδιασμού. Η πλατφόρμα παρέχει επίσης στους χρήστες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, ιδανικά για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη μη αυτόματη παρακολούθηση καλλιεργειών.

Το TraceHarvest είναι ανοιχτό σε όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα εφοδιασμού, όπως αγρότες, έμποροι, κατασκευαστές, διανομείς και πάροχοι τεχνολογίας, και στοχεύει επίσης να παρέχει στους αγρότες την ευκαιρία να εισέλθουν σε νέες αγορές και να δημιουργήσουν πρόσθετο εισόδημα.

Εκτός από την παρακολούθηση καλλιεργειών, η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προστασία του περιβάλλοντος και των καταναλωτών – για παράδειγμα, πιστώσεις αντιστάθμισης άνθρακα και υπενθυμίζει την ασφάλεια των τροφίμων. Επιπλέον, η εταιρεία ελπίζει ότι τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στην πλατφόρμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ερευνητές για να καταστήσουν την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων πιο βιώσιμη.

Το BlockApps συνεργάστηκε με την Bayer Crop Science σε αυτό το έργο, μια υποδιαίρεση του γερμανικού φαρμακευτικού γίγαντα Bayer. Η Bayer βοήθησε στην ανάπτυξη του δικτύου και το χρησιμοποίησε τα τελευταία δύο χρόνια σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τους πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία για την παρακολούθηση των αποδόσεων σόγιας και καλαμποκιού, καθώς και αρκετών άλλων καλλιεργειών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BlockApps, Kieren James-Lubin, δήλωσε για την κυκλοφορία, «Η τεχνολογία Blockchain ήδη φέρνει επανάσταση στη γεωργική βιομηχανία και, χάρη στη συνεργασία μας με την Bayer, είμαστε πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα. Μαζί καταφέραμε να κάνουμε αυτήν την ιδέα πραγματικότητα. ”

Πρόσφατα, πολλές χώρες και εταιρείες έχουν επίσης κινηθεί για να υιοθετήσουν blockchain σε αλυσίδες εφοδιασμού που σχετίζονται με καλλιέργειες. Τον Οκτώβριο, παγκοσμίως κορυφαίες εταιρείες αγροτικών επιχειρήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, την Κίνα και τις Κάτω Χώρες ξεκίνησαν μια κοινή επιχείρηση που θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών εφοδιαστικής στον γεωργικό τομέα στη Βραζιλία.

Ομοίως, τον Σεπτέμβριο, ο Στίβεν Μάρσαλ, πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας ξεκίνησε ένα έργο Entrust που βασίζεται σε blockchain με πρωταρχικό στόχο την προστασία των βιομηχανιών οίνου και γαλακτοκομικών προϊόντων από την ψεύτικη απάτη στις παγκόσμιες αγορές και την επίτευξη εξοικονόμησης αποτελεσματικότητας σε γεωργικούς τομείς.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Bayer και BlockApps: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη γεωργία με βάση το Blockchain

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!