Οι συστάσεις αγρο-οικολογίας εξασφαλίζουν την υποστήριξη από τοπικούς και περιφερειακούς πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών έχει υποστηρίξει προκαταρκτικά μια σειρά συστάσεων που αποσκοπούν στο να διασφαλιστεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υιοθετήσει τις αγρο-οικολογικές αρχές και τεχνικές στις προσπάθειές της να μειώσει τη συμβολή της γεωργίας στην αλλαγή του κλίματος, να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της ΕΕ σε τρόφιμα και να υποστηρίξει τις αγροτικές περιοχές κοινότητες.

Η αγρο-οικολογική γνωμοδότηση , η οποία εγκρίθηκε (με ορισμένες τροπολογίες) από την επιτροπή της συνέλευσης για τους φυσικούς πόρους με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 24 Νοεμβρίου, θα προχωρήσει τώρα για αναθεώρηση και συζήτηση από όλα τα μέλη της ΕτΠ, στην ολομέλεια τους τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο εισηγητής, Guillaume Cros (FR / Greens) του Περιφερειακού Συμβουλίου Occitanie, δήλωσε: «Μέσω της θετικής οικονομικής απόδοσης για τις εκμεταλλεύσεις, των βραχύτερων αλυσίδων εφοδιασμού και της αποκατάστασης του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, η αγρο-οικολογία θα ενισχύσει την αγροτική οικονομία και θα προσελκύσει νέους στη γεωργία και στις αγροτικές δραστηριότητες”.

Ο Olivier De Schutter, συμπρόεδρος της Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τα Βιώσιμα Συστήματα Τροφίμων (IPES-Food) και πρώην Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για το Δικαίωμα στην Τροφή, δήλωσε ότι η αγρο-οικολογία θα αγωνιστεί να σημειώσει πρόοδο στο τρέχον γεωργικό σύστημα, το οποίο επικεντρώνεται πολύ στις εξαγωγικές αγορές και δεν περιλαμβάνει περιβαλλοντικό κόστος. Τόνισε ότι όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η αγρο-οικολογία μπορεί να είναι εξίσου παραγωγική με τη βιομηχανική γεωργία, καθώς και να είναι καλύτερη για το περιβάλλον και τις περιφερειακές οικονομίες.

Ο Thomas Waitz (AT / Greens / European Free Alliance), μέλος της επιτροπής AGRI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο ίδιος οργανικός αγρότης, τόνισε ότι η αγρο-οικολογία «θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά της αλλαγής του κλίματος χάρη στην απομόνωση του άνθρακα στο έδαφος». Πρόσθεσε ότι «η αγκαλιάζοντας την αγρο-οικολογία στις φυσικές ευνοημένες περιοχές» όπου «οι μονοπολιτισμικές προσεγγίσεις και η βιομηχανοποιημένη γεωργία ασκούν αφόρητο ανταγωνισμό τιμών σε αγρότες από άλλες περιοχές είναι ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες να διατηρηθούν οι τοπικές κοινότητες «ζωντανές».

Υπήρξε επίσης ισχυρή υποστήριξη για ένα γεωργικό σύστημα με λιγότερα φυτοφάρμακα, μικρότερες γραμμές εφοδιασμού, και διαφορετικά προϊόντα και παραγωγούς από τη Genevieve Savigny, εισηγήτρια για την αγροοικολογία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, η οποία είπε: “Η αγρο-οικολογία συνδυάζει τη φύση και τη γεωργία, και αυτός πρέπει να είναι ο ορίζοντας μας στην ΕΕ “.

Η Marta Guadalupe Rivera Ferre του Vic-Central University της Καταλονίας, τόνισε ότι «η μετάβαση σε ένα βιώσιμο σύστημα δεν είναι απλώς τεχνική, αλλά και αλλαγή παραδείγματος».

Η γεωργο-οικολογική έκθεση, η οποία ξεκίνησε από την ΕτΠ, θα τροφοδοτήσει και θα συμπληρώσει τις συστάσεις της ΕτΠ σχετικά με τη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» της ΕΕ, ένα σημαντικό στοιχείο της ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας. Η ΕτΠ θα εγκρίνει τις συστάσεις της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» τον Δεκέμβριο.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Αγρο-οικολογία: Συνδυασμός φύσης και γεωργίας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!