AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | farming georgia agrotis trakter scaled

Ενημέρωση από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Έως τις 31/12/2022 παρατείνεται η απογραφή και η κυκλοφορία των γεωργικών ελκυστήρων που έχουν ταξινομηθεί ή απογραφεί πριν τις 21-05-1998 και οι οποίοι είτε δεν διαθέτουν διάταξη προστασίας είτε αυτή που διαθέτουν δεν έχει εθνική έγκριση.

Οι ιδιοκτήτες αντίστοιχων γεωργικών ελκυστήρων πρέπει να προχωρήσουν στις αναγκαίες προσαρμογές (τοποθέτηση εγκεκριμένης διάταξης προστασίας και επανέκδοση άδειας κυκλοφορίας), μέχρι την ημερομηνία αυτή.

Να σημειωθεί ότι από 01/01/2023 η κυκλοφορία όλων των τρακτέρ χωρίς εγκεκριμένου τύπου διατάξεις προστασίας ή χωρίς καθόλου διατάξεις προστασίας θα είναι παράνομη ενώ και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν θα μπορούν να προβαίνουν σε καμία διοικητική πράξη που τα αφορά.

Η συγκεκριμένη παρατήρηση αφορά τόσο στα τρακτέρ των οποίων οι άδειες κυκλοφορίας δεν αναγράφουν τίποτα, όσο και στα τρακτέρ με σχετικά πρόσφατες άδειες κυκλοφορίας, στις οποίες όμως αναγράφεται αντίστοιχος ειδικός περιορισμός.