AgroPublic | Δίπλα στον αγρότη, καθημερινά αγροτικά νέα, γεωπονικές δημοσιεύσεις | ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Η ΕΘΕΑΣ απέστειλε επιστολή προς τον νέο υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Τσακίρη με θέμα τη «δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στα Σχέδια Βελτίωσης σε όσους έχουν ολοκληρώσει το 80% του προηγούμενου σχεδίου ή έχουν ολοκληρώσει και υποβάλει τελικό αίτημα πληρωμής».

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Ενόψει της πρόσκλησης για τη Δράση 4.1.5 «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» και κατόπιν επικοινωνίας με Συνεταιρισμούς και αγρότες μέλη μας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωπες δύο ομάδες δικαιούχων που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα Σχεδίων Βελτίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε ότι δε δίνεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στην παρούσα πρόσκληση για επενδύσεις σε ΑΠΕ ή εγκατάσταση φυτειών σε ενταγμένους δικαιούχους της προηγούμενης πρόσκλησης, οι οποίοι είτε βρίσκονται στο στάδιο του τελικού αιτήματος πληρωμής, είτε έχουν ολοκληρώσει το 80% του σχεδίου τους.

Στο εδάφιο 2.4 του άρθρου 7 της ως άνω πρόσκλησης αναφέρεται ότι «δεν παρέχεται στήριξη σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις των οποίων οι κάτοχοι, στο πλαίσιο της 13849/14-12/2017 Πρόσκλησης οριστικοποίησαν στο ΠΣΚΕ τουλάχιστον ένα αίτημα προκαταβολής ή πληρωμής από το οποίο προέκυψε καταβολή οικονομικής ενίσχυσης. Εξαιρούνται όσοι υποβάλουν αίτηση στήριξης από τη δράση 4.1.5 στην οποία προβλέπονται αποκλειστικά επενδύσεις φυτειών και ΑΠΕ».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν προκύπτει κάποιος περιορισμός/αποκλεισμός ή κάποια εξαίρεση για τους ως άνω δικαιούχους.

Θα παρακαλούσαμε, κατά τα ανωτέρω, όπως προβείτε στην άμεση εξέταση και επίλυση του θέματος, έτσι ώστε κανένας δικαιούχος να μη στερηθεί το δικαίωμά του στην υποβολή αίτησης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σας είναι αναγκαία».

Picture: pixabay.com