Στην εβδομαδιαία στήλη του στο ένθετο “FUGAS”, της μεγάλης κυκλοφορίας καθημερινής πορτογαλικής εφημερίδας “PUBLICO”, ο ιδιαίτερα γνωστός χρονογράφος Miguel Esteves Cardoso δημοσίευσε τις προάλλες ολοσέλιδο αφιέρωμα – ύμνο στην ελληνική φέτα, υπό τον τίτλο “Ψωμί, τυρί, κρασί και ελιές: Μέχρι και σ’ αυτό ο Πλάτωνας είχε δίκιο”.

Ο κ. Esteves Cardoso δήλωσε, σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία στη Λισαβόνα, “άνευ όρων λάτρης” του ελληνικού τυριού, την διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες του οποίου αναδεικνύει με εκτενή σχολιασμό, αποκαλώντας το “θαυματουργό τυρί, προσιτό στον καθένα” και επισημαίνοντας την εξαιρετική του γεύση, το φτηνό κόστος του, την εύκολη μεταφορά του και τη μεγάλη διάρκεια του.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη χώρα μας, ο κ.Cardoso δηλώνει στο εν λόγω άρθρο του “μαθητής” του Πλάτωνα και επιθυμεί να ακολουθήσει τις ίδιες συνήθειες με εκείνον που “έπινε κρασί και έτρωγε ψωμί, ελιές, φέτα και φρούτα”, καθώς όπως συμπληρώνει: “η φέτα όχι μόνο συνδυάζεται με τα πάντα, αλλά μεταμορφώνει τα πάντα προς το καλύτερο, χάριν στον πολυμορφικό της χαρακτήρα”.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: “Ψωμί, τυρί, κρασί και ελιές: Μέχρι και σ’ αυτό ο Πλάτωνας είχε δίκιο”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA