Στα θετικά βήματα που έγιναν στο θέμα εργατών γης, αναφέρθηκε, από το βήμα του «Thessaloniki Summit 2021», ο προσωρινός πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Χρήστος Γιαννακάκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να διευθετηθούν κάποια ζητήματα ώστε οι λύσεις που φάνηκε ότι απέδωσαν να έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε ότι πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα της φορολόγησης των συνεταιρισμών και χαρακτήρισε μονόδρομο την επένδυση στη γεωργία ακριβείας.

Για το «στοίχημα» της βιολογικής γεωργίας που πρέπει να κερδηθεί, μίλησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) Χρήστος Αποστολόπουλος.

Έκανε λόγο για «τεράστιες» επιπτώσεις της covid-19 στον πρωτογενή τομέα και ζήτησε τη λήψη «γενναίων» μέτρων, ώστε να μην περάσουν σημαντικές αυξήσεις τελικά στους καταναλωτές.

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ολοένα και πιο αυξημένο κόστος παραγωγής, υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο Agriculture Vice President TUV Hellas (TÜV NORD) Θωμάς Αραπογιάννης, αλλιώς, όπως είπε, «η ελληνική γεωργία δεν θα είναι ούτε ανταγωνιστική, ούτε και βιώσιμη».

Καλώντας σε επένδυση στην ευφυής γεωργία, είπε ότι «είναι μονόδρομος» και στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη διευκόλυνσης στην πρόσβαση των αγροτών στο τραπεζικό σύστημα.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιστοποιήσεις προϊόντων.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Το «στοίχημα» της βιολογικής γεωργίας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA