Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του αμερικανικού αργού, κλείνοντας πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 70 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2018.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 82 cents ή 1,2% στα 70,05 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στα υψηλά της ημέρας το συμβόλαιο σκαρφάλωσε μέχρι τα 70,19 δολ. το βαρέλι.

Ώθηση στις τιμές έδωσε η τελευταία έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας (EIA) στην οποία η υπηρεσία αναθεωρεί ανοδικά τη μέση τιμή για το WTI το 2021 στα 61,85 δολ. το βαρέλι. Η τελευταία εκτίμηση είναι αυξημένη κατά 5% από την προηγούμενη πρόβλεψη της υπηρεσίας.  

Οι αναλυτές περιμένουν πλέον τα στοιχεία που θα ανακοινώσει αύριο η EIA για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση αναλυτών που διενήργησε η S&P Global Platts, τα στοιχεία θα δείξουν πτώση των αποθεμάτων κατά 4,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 4 Ιουνίου. Εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη των αναλυτών, θα συμπληρωθούν τρεις διαδοχικές εβδομάδες υποχώρησης των αποθεμάτων.  

Τέλος, το Brent Αυγούστου πρόσθεσε 73 cents ή 1% στα 72,22 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019.

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Πάνω από τα $70 το αργό για πρώτη φορά από το 2018

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.