Ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας, μνημονεύει σεμνά, τον βίο του προσφάτως αποβιώσαντος, «…πολύ καλού και δραστήριου συναδέλφου»Νικόλαου Στεφανάκου.

Ειδικότερα:

«Προ Σαράντα ημερών ο Γεωπονικός κλάδος αλλά και η Λακωνική κοινωνία έχασε ένα μέλος της τον αείμνηστο Νικόλαο Στεφανάκο, στην επαγγελματική ιδιότητα Γεωπόνο.

Θα επιθυμούσαμε σε πείσμα της λήθης αλλά και προς πληροφόρηση όσων δεν γνωρίζουν να αναφέρουμε λίγα βιογραφικά στοιχεία του πολύ καλού αυτού και δραστήριου συναδέλφου.

Γεννήθηκε στο Προσήλιο Γυθείου κι μεγαλώνοντας επέδειξε ιδιαίτερη έφεση στα γράμματα κάτι που τον κατέστησε αριστούχο σε όλες τις τάξεις τους γυμνασίου και σημαιοφόρο στην τελευταία τάξη. Εισήλθε με υποτροφία στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Αποφοίτησε από την ΑΓΣΑ και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Εμπορική αποκτώντας και δεύτερο Πανεπιστημιακό Τίτλο. Ακολούθως μετέβη στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία όπου και εξειδικεύθηκε σε θέματα κτηνοτροφίας.

Επιστρέφοντας δραστηριοποιήθηκε για ικανό χρονικό διάστημα στον ιδιωτικό τομέα ανοίγοντας κατάστημα φυτοπορστατευτικών μέσων και λιπασμάτων σε συνεργασία με γνωστό Γεωπόνο της περιοχής της Σκάλας.

Διορίστηκε στο Δημόσιο όπου και υπηρέτησε με ευσυνειδησία πάντα προσηλωμένος στις αρχές του δικαίου και της λογικής. Στην υπαλληλική του καριέρα πάντα άκουγε τον πολίτη και υπήρχαν περιπτώσεις που αναγνωρίζοντας το δίκιο του αιτήματός του έκανε παρεμβάσεις σε υψηλό επίπεδο για να υπάρξουν ενέργειες άρσης της όποιας αδικίας. Ανήλθε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας και αποχώρησε ευδοκίμως από το Δημόσιο ως Διευθυντής της τότε Δ/νσης Γεωργίας Λακωνίας του Υπουργείου Γεωργίας.

Στην επαγγελματική του πορεία μεταξύ των πολλών αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν βασικός συντελεστής εκκινώντας με πρωτοβουλία του τις διαδικασίες για την κατοχύρωση του ΠΟΠ Κροκεών καθώς και το ΠΟΠ Πετρίνας.

Ο Νικόλαος Στεφανάκος, ήταν δραστήριος και πολυσχιδής άνθρωπος, γεγονός που τον ώθησε να κατέλθει στον αυτοδιοικητικό – πολιτικό στίβο όπου και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Σμήνους. Θήτευσε ως Αντιδήμαρχος στον συγκεκριμένο Δήμο με σημαντικό έργο.

Ο Νικόλαος Στεφανάκος απέκτησε δύο κόρες και ευτύχησε να δει εγγονό.

Ως Σύλλογος Γεωπόνων απευθύνουμε συλλυπητήρια στους οικείους του και ευχόμαστε ο Νικόλαος Στεφανάκος να παραμείνει στη σκέψη αυτών που τον γνώρισαν στο επαγγελματικό ή στο κοινωνικό πεδίο. Επιθυμούμε κλείνοντας να καταθέσουμε την ιδιαίτερα φορτισμένη φράση που μας είπε επιστήθιος φίλος του:

“Νίκο είσαι στον Παράδεισο διότι αν δεν είσαι τότε δεν υπάρχει παράδεισος”.

Αιωνία η μνήμη του».

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Γεωπόνοι Λακωνίας: «Νίκο είσαι στον Παράδεισο, αν δεν είσαι, δεν υπάρχει παράδεισος»

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πληρωμές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

NewsLetter

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε το Πολιτική Απορρήτου μας.

bokoslab - agropublic

Πρόσφατα Σχόλια

Άρθρα – Απόψεις

Ειδήσεις, powered by iNews

Συνδεθείτε τώρα!

Εγγραφείτε τώρα!