1. Επικαιρότητα

Αναφορά στο ΥΠΑΑΤ για την Ένωση Μεσσηνίας – Οι πιστωτές ζητούν έλεγχο

fmc altacor 728x90

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον υπουργό κ. Λιβανό και στη Διεύθυνση Οικονομικών Ελέγχων, Επιθεώρησης και Συνεργατισμού*, προσέφυγαν πιστωτές της Ένωσης Μεσσηνίας, ζητώντας «στο πλαίσιο του εποπτικού και ελεγκτικού του ρόλου, να ορίσει επιθεωρητή και να διατάξει διαχειριστικό έλεγχο».

Η ίδια αναφορά, όπως σημειώνεται στο κείμενο που εστάλη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κατατέθηκε και στην Εισαγγελία της Καλαμάτας**, ως μηνυτήρια αναφορά, αλλά και στη ΔΟΥ Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιήσει οικονομικό έλεγχο.

Το messiniapress απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ένωσης Μεσσηνίας, Γιώργο Λαζόγιαννη. Ο κ. Λαζόγιαννης σημείωσε ότι γνωρίζει την καταγγελία και δήλωσε ότι «στόχος είναι να βρεθεί λύση με όλους τους πιστωτές της Ένωσης Μεσσηνίας».

Αναλυτικά η αναφορά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

AgroPublic | en1 0

 

AgroPublic | en2 0

AgroPublic | en3

AgroPublic | en4

AgroPublic | en5

Νέο ΔΣ στην Ένωση Μεσσηνίας

Εντωμεταξύ, στην εκλογή νέου 5μελους Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησε η τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μεσσηνίας την Κυριακή 14 Μαρτίου.

Μετά τις σχετικές διαδικασίες το νέο 5μελες Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μεσσηνίας αποτελείται από τους: κ. Λαζόγιαννη (νυν πρόεδρο της Ένωσης), κ. Κατσούλη, κ. Γιαννόπουλο, κ. Χριστόπουλο και κ. Κουράνο.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν 11μελες κάτι που άλλαξε, προκειμένου η Ένωση να εναρμονιστεί με το σχετικό πλαίσιο που έχει οριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση, εκτός από νέο ΔΣ, εξέλεξε νέο Εποπτικό Συμβούλιο και τους αντιπροσώπους της στον Σύνδεσμο Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Η εκλογή νέου προέδρου

Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ένωση Μεσσηνίας, αναμένεται να συνεδριάσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και θα προχωρήσει στην εκλογή νέου προέδρου. Σε σχέση με το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τη θέση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Παραπομπές:

*Η Διεύθυνση Οικονομικών Ελέγχων Επιθεώρησης και Συνεργατισμού συγκροτείται από τα ακόλουθα Τμήματα: Τμήμα Επιθεώρησης, Τμήμα Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Οικονομικών Ελέγχων, Τμήμα Ελέγχου Δαπανών Ε.Γ.Τ.Ε., Τμήμα Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομαδικών Δραστηριοτήτων.

Στους επιχειρησιακούς στόχους της Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων, Επιθεώρησης και Συνεργατισμού ανήκουν: Η διασφάλιση της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Η εντατικοποίηση των ελέγχων. Η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων.

**Αριθμός πρωτοκόλλου 845/12-3-2021.

Πηγή: https://messiniapress.gr

Χωρίς σχόλια
Σχόλια σε: Αναφορά στο ΥΠΑΑΤ για την Ένωση Μεσσηνίας – Οι πιστωτές ζητούν έλεγχο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρθρα – Απόψεις

GAIOPTIMA